Campagne tegengaan financieel misbruik ouderen

Een adviseur van Rabobank brengt een bezoek aan ouder echtpaar thuis, om hen te adviseren over bankzaken.

Staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vanochtend bij Rabobank Rotterdam het startsein gegeven van een nieuwe campagne om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Van Rijn slaat de handen ineen met banken om ouderen beter te beschermen tegen financieel misbruik.

Financieel misbruik

Ouderen kunnen op allerlei manieren slachtoffer worden van financieel misbruik. Bijvoorbeeld als een bekende een paar boodschappen doet voor zichzelf met de pinpas van de buurvrouw voor wie hij zorgt. Of een familielid die een oudere bezoekt en geld uit de portemonnee haalt op een onbewaakt ogenblik. Of zelfs iemand die druk uitoefent op een oudere om in het testament opgenomen te worden. De campagne is bedoeld om financieel misbruik van ouderen uit de taboesfeer te krijgen. Zodat het beter kan worden voorkomen of het zo snel mogelijk te herkennen en te stoppen.

Rabobank Rotterdam

Directievoorzitter Leo Peeters Weem van Rabobank Rotterdam, gastheer van de campagnestart, geeft een voorbeeld van wat nu wordt gedaan tegen financieel misbruik: “Wij hebben speciale seniorenadviseurs in dienst die ouderen thuis helpen bij hun bankzaken, maar hen ook online en telefonisch bijstaan. Onze adviseurs geven onder andere preventieve tips, zoals het aanpassen van paslimieten of het openen van een zakgeldrekening. Wij komen helaas ook wel eens financieel misbruik tegen.”

Lees het volledige persbericht op Rabobank.com

Meer informatie over tegengaan financieel misbruik van ouderen

Utrecht, 15-12-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn