Er zijn valse e-mails in omloop

Er zijn valse e-mails in omloop

Criminelen sturen u e-mails waarin wordt gevraagd om uw bankpas te vervangen. Op dit moment gaan er verschillende e-mails rond waarin staat dat uw bankpas vervangen moet worden. Deze mails versturen wij niet.

Wij sturen u geen e-mail voor het vervangen van uw bankpas. Op uw bankpas staat de maand en het jaartal waarop uw bankpas komt te vervallen. Uw pas wordt automatisch vervangen, voordat de bankpas vervalt. U hoef hier niets voor te doen. Wij vragen u nooit per mail op een link te drukken om uw bankpas te vervangen.

Wat kunt u doen?

Zodra u een e-mail ontvangt van de Rabobank waarin wordt gevraagd uw bankpas te vervangen, verwijder deze e-mail direct of stuur hem door naar valse-email@rabobank.nl. Belangrijk is dat u niet op de linkjes klikt in de e-mail. Toch op de linkje geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw lokale bank. De adviseurs helpen u daar graag verder.

Veilig bankieren

Waar let u op met bankieren? Op rabobank.nl geven wij u tips waar u op moet letten om oplichting en fraude met uw persoonsgegevens te voorkomen. Belangrijk is om uw inlogcodes geheim te houden en nooit uw bankpas af te geven aan een ander.

Lees meer tips

Utrecht, 17-1-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn