Handtekeningstrook verdwijnt van bankpas

Klant betaalt met Rabobank bankpas

Als u vanaf half augustus een nieuwe Rabo WereldPas krijgt, hoeft u daarop geen handtekening meer te plaatsen. De witte strook waarop u uw handtekening zette, staat er straks niet meer op.

Wanneer u betaalt of geld opneemt met de (Maestro) bankpas wordt uw handtekening niet gebruikt. U betaalt namelijk contactloos of met uw pincode. Als uw bankpas nog een tijdje geldig is, krijgt u vanzelf een nieuwe pas toegestuurd tegen de tijd dat de oude pas verloopt. U hoeft hiervoor niets te doen. Wij sturen u vooraf géén bericht om een nieuwe bankpas aan te vragen of uw oude op te sturen.

Nieuwe tekst

Op de nieuwe bankpas is ook de tekst boven de zwarte magneetstrip aangepast. Er staat vanaf nu: ‘Deze pas is eigendom van de Rabobank en moet op verzoek vernietigd worden.’ Eerst stond er dat u uw bankpas op verzoek moest inleveren. Tot slot staat er sinds kort ‘Debit’ op de voorkant van de oranje (particuliere) Rabo WereldPas. Dit is een Europese eis.

Creditcard

Bij de Rabo GoldCard vernieuwen we later deze zomer alleen de tekst boven de magneetstrip. U zet daarop nog steeds uw handtekening om deze geldig te maken.

Meer informatie over de Rabo WereldPas

Utrecht, 22-8-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn