Poll: Helft van de klanten zet geld opzij voor later

Helft van de klanten zet geld opzij voor later

Ruim 55% van de particuliere klanten van de Rabobank zet geld opzij voor later. Dat blijkt uit de resultaten van een poll in MailMoment die door 17.094 klanten is ingevuld. MailMoment is de nieuwsbrief van Rabobank die zes keer per jaar wordt verstuurd aan zo’n 3,2 miljoen klanten.

Sparen voor de toekomst

In de poll werd aan gevraagd of klanten al bezig zijn met het opbouwen van vermogen voor hun toekomst. Ruim 55% gaf aan al geld opzij te zetten voor later. Van dat aantal gaf ongeveer een derde aan dat ze daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken.

Redenen om niet te sparen

Ongeveer 45% van de respondenten gaf aan niet bezig te zijn met hun financiën voor de toekomst. Meer dan de helft daarvan gaf aan dat ze niet sparen, omdat ze geen geld overhouden om opzij te zetten. Andere redenen die klanten aangaven zijn dat ze niet weten waar ze moeten beginnen (25%) en dat ze nu niet bezig zijn met hun financiën in de toekomst (28%).

Bent u financieel klaar voor uw toekomst?

Bent u benieuwd welk bedrag u nodig heeft voor uw toekomst? Doe dan de Check. Bent u al bezig met sparen voor later, maar kunt u wel wat extra hulp gebruiken? Bestel het gratis werkboek ‘Straks heb je het nodig’ vol met praktische tips.

Check welk bedrag u nodig heeft voor later

Bestel het gratis werkboek

Aanmelden MailMoment

Utrecht, 14-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn