Rabobank voert als eerste IBAN-Naam Check in

Man en vrouw kijken samen op het scherm van een laptop. De man heeft een Rabo Scanner in zijn hand met een bankpas er in.

Als eerste Nederlandse bank heeft de Rabobank per 5 september 2017 de IBAN-Naam Check ingevoerd in internet- en mobielbankieren. Andere Nederlandse banken volgen later dit jaar. De IBAN-Naam Check is ontwikkeld door de Rabobank en ons land loopt met dit initiatief voorop in Europa. Bart Leurs, Directeur Innovatie: “U wilt graag betalen aan de juiste persoon of het juiste bedrijf. Met de IBAN-Naam Check maken we online betalen makkelijker en nog veiliger. De check controleert bij online overboekingen naar Nederlandse rekeningnummers de ingetoetste naam van de ontvanger.”

Fraude en verkeerde overboekingen

Uit onderzoek van de Nederlandse banken blijkt dat iedere maand ongeveer 1.300 klanten verkeerde overboekingen melden bij hun bank. Driekwart daarvan komt door het gebruik van oude rekeningnummers en vergissingen bij het gebruik van het adresboek uit internetbankieren of bankieren apps. Bij ongeveer 200 meldingen per maand geven klanten aan dat er sprake is van fraude. Een groot deel van deze fraude en vergissingen kunnen we voorkomen met de IBAN-Naam Check.

Zo werkt de IBAN-Naam Check

Als u geld wilt overmaken via Rabo Internet- of Mobielbankieren en de naam die u invult bij een IBAN is anders dan de naam die bij de bank bekend is, dan geeft de IBAN-Naam Check een melding op uw scherm. De IBAN-Naam Check werkt alleen bij Nederlandse betaal- en spaarrekeningnummers. Als de ingetikte naam niet afwijkt, krijgt u geen melding. Als een rekening nog maar pas is geopend en nog niet in het systeem staat, of het is een buitenlands IBAN, dan krijgt u ook een melding. U blijft zelf verantwoordelijk voor betalingen die u doet. Het IBAN is leidend, niet de naam die u invult. Ook bepaalt u zelf of u ná een melding uw betaling uitvoert of afbreekt.

IBAN-Naam Check is automatisch actief

U hoeft niets te doen om de IBAN-Naam Check te kunnen gebruiken. De check is vanaf nu beschikbaar voor iedereen die Rabo Internet- en/of Mobielbankieren gebruikt.

Overige maatregelen tegen verkeerde overboekingen

Naast de IBAN-Naam Check hebben banken ook andere maatregelen genomen om verkeerde overboekingen te voorkomen. Zo geven we rekeningnummers niet opnieuw uit aan iemand anders, nadat een klant de rekening heeft opgezegd. Ook adviseren we u om regelmatig uw adresboek in Rabo Internet- en Mobielbankieren bij te werken, zodat oude rekeningnummers daar niet in blijven staan. Samen met de IBAN-Naam Check helpt het u om u te beschermen tegen fraude en om verkeerde overboekingen te voorkomen.

Utrecht, 5-9-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn