Let op! Trap niet in beltruc van ‘Microsoft'

toetsenbord en handen

Er komen momenteel veel meldingen binnen van telefoontjes vanuit ‘Microsoft'. Criminelen doen zich voor als een medewerker van dit bedrijf en zijn uit op uw geld of persoonlijke gegevens.

Uw computer heeft zogenaamd problemen

Een Engelssprekende man of vrouw belt u en stelt zich voor als medewerker van ‘Microsoft'. Deze persoon zegt dat er een probleem is met uw computer. Vervolgens vragen zij u om software te installeren op uw computer. Hiermee neemt de persoon van ‘’Microsoft' op afstand de besturing van uw computer over om het probleem op te lossen.

Crimineel kan uw gegevens achterhalen

Degene aan de telefoon is niet iemand van Microsoft maar een crimineel. Door de besturing van uw computer over te nemen, heeft de oplichter de mogelijkheid om van alles op uw computer te doen, bijvoorbeeld een virus installeren. Maar ook bijvoorbeeld toegang verkrijgen tot uw Rabo Internetbankieren. Hierdoor zijn al honderdduizenden euro’s gestolen.

Verbreek de verbinding

Trap niet in deze beltruc. Microsoft benadert u nooit op deze manier. Belt iemand u met een vreemd verhaal? Verbreek de verbinding, ook als men u later terugbelt.

Utrecht, 22-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn