Update financiële markten

Mensen bekijken beleggingsnieuws

Vergrootglas op jaarresultaten

De kwartaalresultaten en vooral de toelichting van de bestuurders over de trends die zij zien, kunnen doorslaggevend zijn voor het sentiment op de financiële markten. Beleggers vrezen immers een recessie en forse winstdalingen. Deze angsten zijn vooralsnog ongegrond mits de politiek zich aanpast maar markten zullen kwetsbaar zijn voor teleurstellingen.

Groundhog Day voor May

Op het eerste gezicht is er weinig veranderd in het Brexit-proces de afgelopen week. Dat de transitieovereenkomst die de regering met de EU zo minutieus had voorbereid, zou worden afgestemd, zal weinigen hebben verbaasd. Op 29 januari gaat het parlement over een nieuw plan stemmen. We weten nog niet hoe dat plan er uit komt te zien.

Italië breekt obligatiemarkt open

De gedeeltelijke overheidssluiting in de VS vanwege onenigheid tussen Trump en de Democraten over de financiering van de muur bij de grens met Mexico is nu de langste ooit. Ongeveer 25% van de overheid in de VS is nu al 23 dagen gesloten en circa 800.000 werknemers krijgen sinds 22 december niet betaald. De impact op de beurzen is beperkt.

Lees het volledige Beleggingsnieuws van 21-01-2019

Utrecht, 21-1-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn