Rabobank investeert in zelfredzaamheid van klanten

Rabobank investeert in zelfredzaamheid

Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Het aantal laaggeletterden in Nederland groeit nog steeds. Op dit moment zijn er zeker 2,5 miljoen mensen met een achterstand op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. Hierdoor kunnen zij onvoldoende meedoen in de maatschappij. Ook geeft Nederland relatief weinig geld uit aan de aanpak van laaggeletterdheid, blijkt uit een rapport van Maastricht University.

Als Rabobank vinden wij het belangrijk dat de groei van het aantal laaggeletterden stopt. Veranderingen in de samenleving en de verwachting van onze klanten vragen om het verder digitaliseren van onze dienstverlening. Daarnaast blijven we investeren in de zelfredzaamheid van klanten, zodat zij zelfstandig kunnen bankieren. Ook nu er steeds meer digitaal geregeld wordt. We bieden een helpende hand en advies als het nodig is.

Eenvoudig bankieren

Voor iedereen die er behoefte aan heeft, leggen we op de website Eenvoudigbankieren.nl stap voor stap uit wat bankieren is en wat hierbij komt kijken. Animatiefiguur Steffie legt met filmpjes en plaatjes uit wat Rabo Internetbankieren is, maar ook hoe je omgaat met bijvoorbeeld de Rabo Scanner of een bankpas bij de geldautomaat of in een winkel. 

Ontdek de website Eenvoudigbankieren.nl

Maatschappij versterken

Eenvoudigbankieren.nl is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation. Met de Rabobank Foundation geven we invulling aan onze maatschappelijke rol. Zo ook bij hulp voor laaggeletterden. Samen sterk is de kracht van onze coöperatie. Iedereen die vooruit wil komen moet een kans krijgen om zich te ontwikkelen om mee te doen in de samenleving.

Lees meer over de Rabobank Foundation op Rabobank.com

Utrecht, 8-9-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn