Rabobank wijzigt voorwaarden betalen en online diensten

Rabobank wijzigt voorwaarden betalen en online diensten

Per 1 januari 2018 wijzigen de voorwaarden voor betalen en online diensten 2016. Dit doen wij vanwege nieuwe wetgeving en wijzigingen in ons assortiment en onze dienstverlening.

U hoeft niets te doen, als u vóór 1 januari 2018 niets laat weten, gaat u automatisch akkoord met de nieuwe voorwaarden.

Een belangrijke aanleiding voor de wijziging van onze voorwaarden is de nieuwe Europese betaalwet PSD2 (Payment Service Directive II). Deze wet verplicht alle Europese banken vanaf 2018 om de gegevens van betaalrekeningen te delen met bedrijven. Dit kan alleen als de klant dit wil en hiervoor toestemming geeft.

Wij passen nu alvast de voorwaarden aan, zodat we hier als bank op voorbereid zijn. Voor alle duidelijkheid, als u instemt met de nieuwe voorwaarden, betekent dit niet dat u de Rabobank nu al toestemming geeft om uw gegevens te delen.

Bekijk de belangrijkste wijzigingen

Lees meer over PSD2

Liever een papieren variant van de voorwaarden?

Indien u een papieren variant van de voorwaarden wilt ontvangen, kunt u deze bij één van onze kantoren ophalen.

Niet eens?

Bent u het niet eens met onze nieuwe voorwaarden of heeft u vragen? Neem contact met ons op of ga langs bij uw bank. U heeft het recht uw betaalpakket kosteloos op te zeggen. Wanneer we vóór 1 januari 2018 niets van u horen, gaan we ervan uit dat u de nieuwe voorwaarden accepteert.

PS: Let op! Er gaat een phishing mail rond

Op dit moment gaan er veel phishing mails rond. Waaronder een phishing mail over de voorwaarden. Criminelen sturen een valse e-mail waarin zij u vragen om een ‘verificatie’ van uw bankrekening. Zij vragen u een zogenaamde testbetaling te doen met uw Rabo Scanner. Doe dit niet. De Rabobank mailt u nóóit dit soort verzoeken.

Bekijk hier voorbeelden van valse e-mails (PDF) (PDF)

Heeft u een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@rabobank.nl en verwijder deze e-mail direct uit uw mailbox en uit de verwijderde items.

Utrecht, 19-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn