Valse e-mails over nieuwe betaalpas

Stel kijkt naar valse e-mail

Op dit moment worden er valse e-mails verzonden over het aanvragen van een nieuwe bankpas. Uw huidige bankpas zou niet veilig zijn. Als u niet tijdig een nieuwe bankpas zou aanvragen, zou er automatisch geld van uw rekening geïncasseerd worden. Trap hier niet in. Dit is een valse e-mail.

Valse e-mail

In de valse e-mail wordt u verzocht om direct een nieuwe bankpas aan te vragen. Als u op de link in de e-mail aanklikt, komt u terecht op een nep-website, waar u uw rekeningnummer en pincode moet invoeren. Uw oude pas kunt u opsturen.

Oplichting

Klik niet op de link in de e-mail, voer geen gegevens in op de nep-website en stuur uw bankpas niet op. Dit is een vorm van oplichting. De e-mail is niet afkomstig van de Rabobank, maar van criminelen. Zij kunnen met uw bankpas en pincode bij uw geld. Wij vragen u nooit om uw bankpas op te sturen of naar uw beveiligingscodes.

Als u van ons een nieuwe bankpas krijgt

Krijgt u van ons een nieuwe bankpas? Knip uw oude pas dan in minimaal twee stukken. Zorg dat zowel de magneetstrip als de chip stuk is. U hoeft de oude pas nooit naar ons terug te sturen.

Lees meer over veilig bankieren

Bekijk alle voorbeelden van valse e-mails (PDF)

Utrecht, 24-11-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn