Rabobank introduceert Vooraf: verbeterde kansen op de huizenmarkt

Rabobank introduceert Vooraf® verbeterde kansen op de huizenmarkt

Utrecht 14 december 2020

Met Vooraf® kunnen starters op de woningmarkt een streepje voor krijgen. Hoe? Door een hypotheekcertificaat dat je online aanvraagt met jouw gegevens en online checks op jouw betaalrekeningen en BKR-registratie. Hierdoor weet jij (en een verkoper!) dat je in aanmerking komt voor een hypotheek op een woning.

Om je verder voor te bereiden op het bieden op een woning krijg je ook een lastenlijstje, deze kun je verder personaliseren met een bankkoppeling. Het lijstje geeft je snel een indicatie van de kosten waar je mee te maken krijgt na aankoop van de woning en hoeveel je maandelijks overhoudt voor de dingen waar jij blij van wordt. Onze handige checklists vertellen je waar je verder op moet letten, bijvoorbeeld waar op te letten bij het bezichtigen of hoe je precies een biedingsbrief opstelt. Zo helpt Vooraf® je in elke stap naar jouw droomhuis. Vooraf® is een merk van de Rabobank.

Check je mogelijkheden bij Vooraf®

Waarom Vooraf®?

Ben jij een starter op de huizenmarkt? Bij de Rabobank weten we dat het voor jou als starter niet makkelijk is om een huis te bemachtigen in de huidige huizenmarkt. Daarnaast heb je vaak veel vragen over wat je kunt lenen en waar je allemaal nog meer aan moet denken. Vooraf® helpt bij deze zaken door je als starter online te kunnen oriënteren op de hypotheek en bijkomende lasten voor je droomhuis. En als je klaar bent om te bieden, de mogelijkheid te geven een certificaat aan te vragen dat aantoont dat je in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Als jouw bod is geaccepteerd kun je goed voorbereid door naar de hypotheekaanvraag, waar jouw persoonlijke hypotheekadviseur je verder kan helpen en gelijk eventuele bijzonderheden (bijv. erfpacht) of wijzigingen in je situatie kan beoordelen.

Hoe werkt het?

Met Vooraf® kun je jouw kansen op de huizenmarkt vergroten in 5 stappen. Loop je ergens vast, heb je een vraag of een suggestie? We horen graag van je! Stuur ons een mailtje op vooraf@rabobank.nl

  1. Ga naar Vooraf.nl en start met het aanmaken van jouw profiel. 
  2. Geef jouw inkomen, bestedingspatroon en schulden op voor de hypotheek berekening en jouw lastenlijstje. Met een bankkoppeling wordt je lastenlijstje verder gepersonaliseerd naar jouw bestedingspatroon. 
  3. Vul het adres van je droomhuis in en vraag het Vooraf® certificaat aan. 
  4. Geef toestemming voor de online checks op je betaalrekening(en) en eventuele BKR-registratie en ontvang je het Vooraf® certificaat. Daarmee kun je jouw streepje voor halen bij het bieden op de woning. 
  5. Bod geaccepteerd? Je persoonlijke hypotheekadviseur kan je verder helpen met de hypotheekaanvraag.

Check je mogelijkheden bij Vooraf®