TopKidRekening

Sparen en betalen voor kinderen

 • eerste eigen rekening
 • 0,05% rente*
 • voor kinderen van 4 tot 12 jaar
 • eigen bankpas: Rabo TopKidPas
 • kies bij het openen een welkomstcadeau

*Onder voorbehoud van rentewijzigingen

Een eerste eigen rekening

Met de Rabo TopKidRekening spaart uw kind op een eigen rekening. Zo leert hij of zij al vanaf 4 jaar spelenderwijs omgaan met zakgeld en verjaardagsgeld. Uw kind kan nu, met uw hulp, bewust sparen voor dat mooie kasteel of die spelcomputer. Zo wordt sparen spannend.

Online een Rabo TopKidRekening openen

Als ouder of voogd kunt u een Rabo TopKidRekening kosteloos online openen voor een kind van 4 tot 12 jaar. Dat kan eenvoudig als u beschikt over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Heeft u geen Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren? Neem dan contact op met uw Rabobank.

Kenmerken

Standaard inbegrepen

 • gratis rekening met bankpas: TopKidPas* 
 • rente over het saldo op de rekening
 • rood staan is niet mogelijk
 • welkomstcadeau, zoals een eigen kluis, rugzak of horloge

*Met deze pas kan uw kind niet pinnen.

Samen een welkomstcadeau kiezen

Kies bij het openen van een Rabo TopKidRekening meteen samen met uw kind het leukste cadeau uit. U krijgt alle cadeau's te zien als u de rekening online opent. Na het maken van uw keuze gaat u door met het openen van de Rabo TopKidRekening. U krijgt het gekozen cadeau thuisgestuurd.

Rabo PinPin

Daarnaast heeft de Rabobank ook een coole zakgeld-app ontwikkeld, namelijk Rabo PinPin. Hiermee leert uw kind spelenderwijs de waarde van geld.

Meer lezen over Rabo PinPin

Variabele spaarrente

Met de TopKidRekening spaart uw kind met een variabele rente. Dat betekent dat wij de rente altijd kunnen wijzigen. De rente over het hele spaarsaldo schrijven wij jaarlijks op 1 januari bij op de spaarrekening.

Gemakkelijk storten en opnemen

 • storten kan online, via de Rabofoon, via overschrijvingsformulieren of contant bij uw Rabobank**  
 • automatisch sparen is mogelijk
 • op ieder moment kosteloos opnemen**

**Hiervoor wordt ook de pas van de ouder of wettelijk vertegenwoordiger gebruikt, of van uw Rabobank.

Inzicht in de Rabo TopKidRekening

U kunt de rekening van uw kind toevoegen aan uw eigen overzicht in Rabo Internetbankieren en uw Rabo Bankieren App. U kunt zelf instellen of u de rekeningafschriften digitaal wilt ontvangen of op papier. Online zijn de transacties van uw spaarrekening 15 maanden beschikbaar.

Automatisch omzetten in een Rabo JongerenRekening

Een Rabo TopKidRekening wordt automatisch omgezet naar een Rabo JongerenRekening in de maand dat uw kind 12 jaar wordt. Uw kind mag met deze rekening zelfstandig over het saldo gaan beschikken.

Meer lezen over de Rabo JongerenRekening

Rente

Variabele spaarrente

Met de Rabo TopKidRekening spaart uw kind met een variabele rente. Dat betekent dat wij de rente altijd kunnen wijzigen. Het rentetarief is op jaarbasis.

Op de hoogte van rentewijzigingen

Wilt u graag persoonlijk bericht ontvangen als de rente gaat veranderen? Dan kunt u zich gratis abonneren op de e-mailservice ‘Bericht Rentewijziging’. U ontvangt de e-mail voordat de rentewijziging ingaat. In deze e-mail staan de oude en de nieuwe spaarrentes en de ingangsdatum.

Aanmelden voor het Bericht Rentewijziging

Hoe wordt mijn spaarrente berekend?

De spaarrente berekenen we dagelijks over het tegoed op de rekening van uw kind. De opgebouwde rente wordt jaarlijks op 1 januari op de TopKidRekening bijgeschreven.

Kosten

TopKidRekening openen

Aan het openen van een TopKidRekening zijn geen kosten verbonden.

Vrij opnemen

Ook aan het opnemen van spaartegoed op de Rabo TopKidRekening via Rabo Internetbankieren of aan de balie van uw Rabobank zijn geen kosten verbonden. Opnemen kan op ieder moment alleen met toestemming van een ouder of wettelijk vertegenwoordiger.

Voorwaarden

Rabo TopKidRekening openen

Een wettelijk vertegenwoordiger kan de Rabo TopKidRekening openen voor een kind van 4 tot 12 jaar. Dat kan eenvoudig en kosteloos online als u beschikt over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Heeft u geen Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren? Neem dan contact op met uw Rabobank.

Minimuminleg van € 10

De eerste inleg is minimaal € 10.

Geld- en betaalautomaten

Met de TopKidPas kan uw kind niet pinnen bij geldautomaten en betaalautomaten. Uw kind kan zijn of haar pas wel meenemen naar uw Rabobank.

Geld opnemen

Geld opnemen kan alleen met toestemming van een wettelijk vertegenwoordiger.

Contact

Rabobank