Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Misschien heb je het al gezien: de vernieuwde betaalpassen. De nieuwe betaalpas werkt functioneel precies hetzelfde als de oude pas, maar heeft een nieuw en fris uiterlijk. Je krijgt je nieuwe betaalpas vanzelf in huis als je betaalpas de vervaldatum bereikt. Je hoeft hier niets voor te doen.

Wat zijn de verschillen?

De nieuwe betaalpas heeft een nieuwe look & feel. Hieronder in het kort de nieuwe uitingen op de betaalpas:

Je gegevens staan op de achterkant van de betaalpas. Zo is het minder waarschijnlijk dat andere mensen deze gegevens kunnen zien bij een betaling in een winkel. Dankzij de voelbare lijnen en verschillende kleuren houd je jouw verschillende passen makkelijk uit elkaar. De nieuwe passen zijn duurzamer, ze worden namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Dat is goed voor jou & de wereld om je heen.

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Wat werkt hetzelfde?

Alles! Je kunt je betaalpas op de manier gebruiken zoals je gewend bent. Je kunt, net als met de huidige betaalpas, contactloos betalen, Apple Pay activeren, je pas (tijdelijk) blokkeren, je limiet wijzigen enzovoorts. Ook aan het gebruik van de Rabo App en Rabo Online Bankieren is niets veranderd. Daarnaast blijft de betaalpas een Maestro betaalpas.

Kleurgebruik op de betaalpas

De gekleurde lijnen op de voorkant geven aan welke pas je in je handen hebt. Handig als je meerdere betaalpassen hebt. De lijnen zijn voelbaar en daardoor ook te herkennen zonder te kijken.

De betaalpas met een lichtblauwe lijn is een betaalpas die hoort bij een betaalrekening die alleen op jouw naam staat. Heb je een gezamenlijke rekening? Dan ontvangen jij en je mede-rekeninghouder ieder een betaalpas met op de voorkant een oranje lijntje. Bij een zakelijke rekening ontvang je een betaalpas met een donkerblauwe lijn.

Veiligheid

Zowel de oude als de nieuwe betaalpas zijn veilig. Houd je wel altijd aan de veiligheidsregels. Criminelen gebruiken steeds creatievere manieren om je gegevens te achterhalen. Het aantal fraudegevallen loopt helaas ook enorm op. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je een valse sms, e-mail, WhatsApp of nep-telefoontje krijgt dat je niet vertrouwt. Op onze website kun je alles lezen over deze verschillende vormen van fraude en kun je ook lezen waaraan je een vals bericht kunt herkennen.

Illustratie wereldbol

Onze inzet voor een duurzamere wereld

Samen werken aan een betere wereld voor mens en milieu. Dat vinden wij bij Rabobank belangrijk. Daarom zijn er in het gehele productie- en uitgifteproces van de nieuwe betaalpassen duurzamere keuzes gemaakt. Het grootste verschil is dat er gebruik is gemaakt van gerecycled pvc. De betaalpassen zijn voorzien van een duurzaamheidskeurmerk van Mastercard. Wanneer je jouw pas thuis ontvangt krijg je hierbij ook een brief. Deze brief is gemaakt van gerecycled papier en deze is minder zwaar. Hiermee is de ecologische voetafdruk kleiner dan bij de oude betaalpassen.

Veelgestelde vragen over de nieuwe betaalpas

Meer lezen over de betaalpas van Rabobank

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer