Incasso bij onvoldoende saldo

Einde van de maand? Dan gaan de vaste lasten weer van je rekening af. Misschien staat er hierna onvoldoende geld op je rekening voor een volgende incasso. Wij schrijven de incasso wel af, dus vul binnen vier werkdagen je rekening aan.

Vul je saldo aan

Wij schrijven de incasso altijd af, ook als je hierdoor meer rood komt te staan dan is afgesproken. Over het bedrag dat je rood staat wordt rente in rekening gebracht. Als na vier werkdagen het saldo nog steeds onvoldoende is, boeken we de incasso terug op je rekening. Je betaalt dan geen rente, ook als je het oneens bent met de incasso en deze storneert betaal je geen rente. Maar let op! Je hebt je factuur dan niet betaald en kan hierdoor een betaalachterstand krijgen bij het bedrijf of de organisatie die bij je wilde incasseren.

Stel een Rabo Alert in

Wil je een melding krijgen als je saldo te laag is voor een incasso? Stel een Rabo Alert in. Dit is een gratis melding per e-mail of sms. Als je door een incasso rood komt te staan, sturen wij je een alert. Je kunt je rekening dan op tijd aanvullen, zodat we de incasso niet terugboeken.

Lees meer over Rabo Alerts