Spoedoverboeking binnen Nederland

Vergeten te betalen! Dat kan iedereen overkomen. Nu moet je wel snel zijn want je vindt het belangrijk dat het geld snel binnen is. Soms is het handig om dan een spoedoverboeking te doen.

Een spoedoverboeking doen

De meeste Nederlandse banken verwerken een betaling tot € 2.000.000 direct, dus dan is een spoedoverboeking niet nodig. Mocht het wel nodig zijn, kun je op twee manieren een spoedoverboeking binnen Nederland doen.

Telefonisch: bel ons en geef je spoedoverboeking door. Ga langs bij een Rabobank bij je in de buurt. Neem je bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. 

Als je je spoedoverboeking aanlevert op werkdagen voor 16.30 uur, dan staat het bedrag binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger. Een spoedoverboeking kost € 15.

Vind een Rabobank bij je in de buurt

Een spoedoverboeking is bijna nooit nodig

De meeste banken in Nederland, inclusief de Rabobank, verwerken een betaling tot € 2.000.000 direct, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Het geld staat binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Een spoedoverboeking is dan dus niet nodig.

Bij hogere bedragen en enkele andere Nederlandse banken duurt dit langer. Check altijd even de verwerkingstijd van een gewone betaling voor je een spoedoverboeking doet.

Bekijk de verwerkingstijden van je betaling Bekijk de verwerkingstijden van je betaling in weekenden en op feestdagen

Veelgestelde vragen

Kan ik online of via de app een spoedoverboeking doen?

Nee, helaas. Je kunt via de Rabo App geen spoedoverboeking doen.  

Kan ik een spoedoverboeking annuleren?

Het is niet mogelijk om een spoedoverboeking te annuleren. Als een spoedoverboeking ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met de ontvanger en vraag of die het bedrag terugboekt. De kosten van de spoedoverboeking moet je nog steeds betalen. 

Wat zijn de verwerkingstijden als ik geld overmaak?

Als je geld overmaakt naar een andere rekening dan gelden verschillende verwerkingstijden.

Bekijk de verwerkingstijden van je betaling Bekijk de verwerkingstijden van je betaling tijdens weekend en feestdagen

Service en Contact