Verwerkingstijd van je betaling

Geld overmaken naar een rekeningnummer binnen het SEPA-gebied doe je in internetbankieren, de Rabo App of via de Rabofoon. Betaal je in euro's? Dan doe je een Eurobetaling. Bekijk hoe lang het duurt voordat het bedrag op de rekening van de ontvanger staat.

Rentedatum en valutering van je overboeking

De dag en het tijdstip waarop je een betaling doet, bepaalt vanaf welke datum je rente betaalt. Bij ontvangst is de datum waarop je het bedrag ontvangt de rentedatum. Het bepalen van die rentedatum noemen we valutering. De rentedatum is niet altijd de dag waarop je geld overmaakt.

Lees meer over de rentedatum en valutering

Veelgestelde vragen

Wat is de verwerkingstijd van een betaling naar een rekeningnummer zonder Instant Payments?

Maak je geld over naar een rekeningnummer van een bank in Nederland die niet meedoet met Instant Payments? Dan is de verwerkingstijd soms iets langer:

Stuur je een betaalopdracht op werkdagen vóór 15.00 uur: de bank van de ontvanger krijgt het bedrag dezelfde dag. De bank van de ontvanger schrijft het bedrag direct na ontvangst bij op de rekening van de ontvanger. Betaal je op werkdagen na 15.00 uur of in het weekend: de bank van de ontvanger krijgt het bedrag de volgende werkdag. De bank van de ontvanger schrijft het bedrag direct na ontvangst bij op de rekening van de ontvanger.
Lees meer over de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen
Wat is de verwerkingstijd van een betaling naar een rekeningnummer buiten Europa?

Maak je geld over in euro’s of andere valuta, naar een rekeningnummer van een land dat buiten het SEPA-gebied ligt? Of betaal je in andere valuta binnen het SEPA-gebied? Dan doe je een Wereldbetaling. Daarvoor gelden andere verwerkingstijden.

Neem contact met ons op