StudentenPakket omgezet bij 25 jaar

Als student is het leven duur genoeg, daarom bieden we ons Rabo StudentenPakket gratis aan tot je 25 jaar wordt. 25 jaar? Dan zetten wij je StudentenPakket automatisch om naar een betaalpakket. De kosten van het nieuwe pakket schrijven we maandelijks af van je rekening.

Leeftijd studentenrekening

Tegenwoordig hebben de meeste studenten hun studie afgerond rond hun 25e en zijn hard op weg naar financiële zelfstandigheid: je gaat op jezelf wonen of start met je eerste baan. 25 jaar is daarom de grens die we stellen aan het Rabo StudentenPakket. Dit betekent dat een studentenrekening niet meer mogelijk is na je 25e.

De leeftijdsgrens van 25 jaar is op 1 december 2018 ingegaan en hebben wij aangepast in de voorwaarden. Je vindt de aanpassing in de nieuwe versie van de bijzondere voorwaarden Rabo StudentenPakket.

Bijzondere voorwaarden Rabo StudentenPakket 2018 (PDF)

Van StudentenPakket naar Rabo BasisPakket of DirectPakket

Heb je een creditcard bij je studentenrekening? Dan word je automatisch omgezet naar het Rabo BasisPakket. Heb je geen creditcard? Dan word je automatisch omgezet naar het Rabo DirectPakket. 

Reis je veel? Ga je samenwonen? Of doe je veel online aankopen? Het kan best zijn dat een ander betaalpakket beter bij je past. Bekijk onze verschillende betaalpakketten. Met de online pakketkiezer kun je uitzoeken welk betaalpakket het beste bij je past. Je kunt het pakket zelf online omzetten.

Betaalpakket online omzetten

Jonger dan 25 en niet meer studerend

Als je niet meer studeert en/of al een tijdje werkt en nog geen 25 bent, is het geen probleem om het Rabo StudentenPakket te hebben. Je houdt je Rabo StudentenPakket totdat je 25 jaar wordt. Wil je je studentenrekening toch omzetten naar een betaalpakket? Zet dan hier je betaalpakket om

Ben je ouder dan 25? Dan word je automatisch omgezet. Je hoeft geen contact met ons op te nemen om aan te geven of je wel of niet studeert.

25 jaar of ouder en nog studerend

Ben je 25 jaar of ouder en nog niet klaar met studeren? Ook dan zetten wij je StudentenPakket op je 25e om naar een betaalpakket. Een studentenrekening is niet meer mogelijk na je 25e. Je hoeft geen contact met ons op te nemen om aan te geven of je wel of niet studeert.

Veelgestelde vragen

Wat als ik rood sta op mijn studentenrekening?

Voor rood staan op je studentenrekening heb je een apart product afgesloten: Rabo Studenten Roodstaan. Kun je of wil je dit krediet niet direct opzeggen? Dan mag je het krediet nog maximaal twee jaar aanhouden. In die twee jaar wordt dit wel stapsgewijs afgebouwd tot € 0. Daarna kun je niet meer rood staan. 

Wil je blijven rood staan op de betaalrekening? Dan kun je Rabo Kort Roodstaan aanvragen.

Lees meer over Rabo Kort Roodstaan

Hoe zit het met de voordelen die ik nu heb op mijn studentenrekening?

Ontvang je studentenkorting op je doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering of inboedelverzekering van Interpolis? Dan komt deze korting te vervallen als je studentenrekening wordt omgezet.

    Bekijk het overzicht van alle kosten van ons betalingsverkeer

    Service en Contact