Betalingen naar Arabische Emiraten

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Arabische Emiraten.

Generieke informatie

Naam land: Arabische Emiraten
SEPA-land: Nee
Landcode: AE
Muntsoort: AED (Arabische Emiraten Dirham)
Rekeningnummer aangeduid als: Niet bekend.
Opbouw van het rekeningnummer: Zie iBAN.
IBAN: Het IBAN bestaat uit 23 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld AE07 0331 2345 6789 0123 456).

Purpose of Payment code

De centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten vraagt per 1 september 2018 een ‘Purpose of Payment’ code bij iedere betaling naar een bank in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze code geeft de aard van de betaling aan, bestaat uit drie hoofdletters en wordt in veel gevallen vermeld op de factuur. Heb je geen code ontvangen, neem dan contact op met de ontvanger van je betaling. Het niet vermelden van een ‘Purpose of Payment’ code kan namelijk leiden tot vertraging in de verwerking of zelfs tot afkeuring van de betaling in de Verenigde Arabische Emiraten. 


Betaalinstructie 

  • Vermeld de code aan het begin van het veld ‘Omschrijving’ 
  • Start met POP/ 
  • Vermeld hierna de code in hoofdletters Sluit af met een / 
  • Hierna kunt u een zelfgekozen tekst vermelden 

Voorbeeld 

De ‘Purpose of Payment’ code ‘SOS’ staat op de factuur. Vermeld dan in het veld ‘Omschrijving’: POP/SOS/

Specifieke informatie

Per 19 februari 2012 is het gebruik van het IBAN voor dit land verplicht.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro’s met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Arabische Emiraten, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank