Geld lenen voor een studie

De Rabobank heeft geen speciale lening meer voor studenten. Wil je geld lenen voor je studie? Kijk dan of je bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) een lening kunt afsluiten.

Lees meer op www.duo.nl

Rabo StudentenKrediet

Heb je al een Rabo StudentenKrediet? Dan blijft je lening bij ons gewoon doorlopen. Je kunt je limiet verlagen of je lening aflossen. Verlengen of verhogen is niet meer mogelijk.

Bekijk hier de juiste informatie

Geen DUO-lening?

Kom je niet in aanmerking voor een DUO-lening maar wil je wel geld lenen voor een studie? Dan is een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet misschien iets voor jou. Het is wel belangrijk dat je voldoende inkomsten hebt. Wij kijken bij je aanvraag naar je inkomsten en schulden om te berekenen of je de lening kunt terugbetalen.


Handig om te weten als je geld wilt lenen voor een studie:

  • Denk voor het benodigde bedrag aan collegegeld, boeken, studiereizen en dergelijke.
  • Volg je een studie en heb je hiervoor recht op studiefinanciering? Dan zijn de kosten die je maakt voor je studie niet aftrekbaar.
  • Heb je geen recht op studiefinanciering? Dan zijn je studiekosten voor alle studiejaren onder voorwaarden aftrekbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Meer over de Persoonlijke Lening

Meer over een Doorlopend Krediet