Mijn widgets

Wilt u snel inzicht in voor u belangrijke financiële informatie? Plaats dan widgets op uw startpagina van Rabo Internetbankieren. Dit zijn kleine functionaliteiten die u specifieke informatie geven. Zo kunt u bijvoorbeeld in één oogopslag zien hoe uw inkomsten en uitgaven ervoor staan. Of u kunt makkelijk uw spaarpotten of toegevoegde budgetten volgen. U hoeft de informatie niet zelf op te zoeken, maar deze wordt overzichtelijk op één plek aan u gepresenteerd. U bepaalt zelf welke informatie u op uw startpagina wilt terugzien en plaatst de widgets onder 'Mijn widgets'.

Benieuwd welke widgets u kunt plaatsen? Klik dan op de link 'Widget toevoegen'.

Demo 'Mijn widgets'

Snel meer weten over 'Mijn widgets' en wat u er allemaal mee kunt? Bekijk dan de demo.

'Mijn widgets' inklappen en uitklappen

Als u geen gebruik wilt maken van widgets of ze niet steeds in beeld wilt hebben, kunt u de widgets inklappen. Klik hiervoor op het min-teken voor 'Mijn widgets'. Uw instellingen worden onthouden. Logt u een volgende keer in, dan zijn de widgets op uw startpagina Internetbankieren ingeklapt. U kunt de widgets weer uitklappen door te klikken op het plus-teken voor 'Mijn widgets'.

Navigeren door uw widgets

Er worden maximaal vier widgets in één keer op uw startpagina getoond. Heeft u meer widgets toegevoegd, dan kunt u de volgende vier widgets bekijken door te klikken op de navigatie Icoon navigatie onder de widgets. U ziet dan de volgende vier widgets in beeld verschijnen. Zo kunt u eenvoudig door uw toegevoegde widgets bladeren.

Een widget toevoegen

Wilt u een widget toevoegen, klik dan op de link 'Widget toevoegen'. U krijgt een overzicht van alle beschikbare widgets te zien. Als u met uw muis over de verschillende widgets gaat, krijgt u een korte omschrijving van wat er in deze widget getoond wordt en kunt u de widget toevoegen door te klikken op de knop 'Toevoegen'. De widget wordt achter uw eerder toegevoegde widgets geplaatst. U kunt het overzicht van toe te voegen widgets weer sluiten door te klikken op het pijltje, rechtsonder in het overzicht van widgets.

Maximum aantal widgets

U kunt maximaal 16 widgets toevoegen aan 'Mijn widgets'. Wilt u een nieuwe widget toevoegen, maar heeft u al 16 widgets geplaatst? Verwijder dan eerst één van uw eerder toegevoegde widgets. U kunt nu een nieuwe widget toevoegen.

Een widget instellen

Iedere widget heeft een instellingenknop Icoon instellingen radar. Als u hierop klikt, klapt een menu uit met daarin de instellingsmogelijkheden die u voor die betreffende widget heeft. Dit kan per widget verschillen.

Een widget verwijderen

Om een widget te verwijderen, klikt u op instellingen Icoon instellingen radar. Kies in dit menu de optie 'Verwijderen'. Wanneer u hierop klikt, wordt uw widget meteen verwijderd. Was dit niet de bedoeling, dan voegt u de widget weer makkelijk toe via de link 'Widget toevoegen'.

De volgorde van uw widgets aanpassen

Wilt u de volgorde van uw toegevoegde widgets veranderen, kies dan voor de link 'Volgorde wijzigen'. Een overzicht van uw widgets klapt uit. Stel, u wilt de eerste widget op de zesde plek zien. Klik dan op de widget die op de eerste plek staat. Houd de muisknop ingedrukt en 'sleep' de widget naar de zesde plek. Laat de muisknop los als uw cursor op plek zes staat. U ziet alle widgets verschuiven en de door u verplaatste widget terugkomen op de zesde plek. Klik op 'Toepassen' om de nieuwe volgorde van uw widgets op te slaan.