Zonnepanelen installateurs

Energiezuinig en duurzaam wonen

Wil jouw klant een woning kopen of verbouwen? Dat is hét moment om het te hebben over de mogelijkheden voor verduurzaming. Dit kan je klant namelijk veel opleveren, zowel in wooncomfort als in de portemonnee. Wij bieden je handvatten en financiële oplossingen, zodat je jouw klanten stapsgewijs kunt helpen naar een duurzaam huis.

Icon huis met zonnepaneel

Zo helpt Rabobank jouw klanten met verduurzamen

Inzicht in de mogelijkheden met behulp van homeQgoHandvatten tijdens het hypotheekgesprek dankzij een gecertificeerde opleiding voor adviseursPassende hypotheekproducten met korting
Icoon stapeltje euromunten

Een duurzaam huis of verbouwing financieren

Rabobank stimuleert duurzaam wonen. Daarom bieden we passende financieringsmogelijkheden met een aantrekkelijk tarief. Zo levert het jouw klant nog meer op om klaar te zijn voor de toekomst.

Groendepot

Heeft je klant plannen om energiebesparende maatregelen te treffen, maar niet de middelen om dit met eigen geld te financieren? Met het Groendepot krijgt de klant 24 maanden een rekening ter beschikking waarmee de maatregelen gefinancierd kunnen worden. Een extra voordeel van dit Groendepot is dat de klant zelf facturen kan betalen via de Rabo Bankieren App.

Bekijk de voorwaarden van het Groendepot

Verbouwen zonder verduurzaming?

Ontdek het bouwdepot
Groendak plaatsen

homeQgo HuisScan

De eerste stap naar een duurzamere woning is ontdekken waar de mogelijkheden zitten. De gratis, online tool van homeQgo geeft inzicht in de verduurzamingmogelijkheden van de woning. Het biedt uitgebreide informatie over aanpassingen en subsidies en het helpt de klant met het vinden van een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Een handige tool om samen met je klant te doorlopen tijdens het adviesgesprek.

Duurzaamheidskorting

Het kopen van een energiezuinige woning of het verbouwen van de huidige woning die voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen stimuleren we bij Rabobank met een korting op de hypotheekrente. Dit scheelt dan niet alleen in de energiekosten van je klant, maar ook in zijn maandelijkse hypotheeklasten.

Lees meer over de duurzaamheidskorting

Rabo Groenhypotheek

De hypotheekoplossing voor jouw klant die een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning koopt. De Rabo Groenhypotheek is een Annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Tijdens deze eerste rentevaste periode krijgt de klant 0,5% korting op de hypotheekrente. Deze hypotheek is geschikt voor klanten die een duurzame nieuwbouwwoning kopen met een EPC-waarde van 0,26 of lager. Daarnaast moet bij de bouw van de woning 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Bekijk de voorwaarden van de Rabo Groenhypotheek
Een relatiemanager en een intermediair in gesprek

Volg de opleiding ‘Erkend Adviseur Duurzaam Wonen'

Op zoek naar praktische handvatten om verduurzaming mee te nemen in het hypotheekgesprek? Met deze opleiding van Dukers&Baelamans leer je hoe je dit kunt integreren in ieder gesprek. De opleiding is geaccrediteerd door SEH en na het examen behaal je 3 PE punten. Tot slot mag je na afronding de titel “Erkend adviseur duurzaam wonen” voeren.

Samenwerken met de Rabobank

Nog geen aansluiting bij Rabobank maar wel geïnteresseerd in onze producten?