Langer zelfstandig wonen

Langer zelfstandig wonen

Zonder zorgen zelfstandig blijven wonen. Dat wilt u toch ook? Maar bent u op de hoogte van alle mogelijkheden? Het is slim om u op tijd voor te bereiden op de jaren die komen. Zo kunt u blijven wonen zoals u dat wilt. Wij helpen u graag met handige tips en oplossingen.

Langer zelfstandig wonen

Langer zelfstandig wonen met IkWoonLeefZorg.nl

Heeft u er weleens over nagedacht hoe u straks wilt wonen? Misschien wilt u verhuizen of uw huidige woning aanpassen omdat deze niet meer past bij uw woonwensen. Welke mogelijkheden zijn er dan en waar moet u aan denken? Op IkWoonLeefZorg.nl vindt u praktische tips en handige oplossingen over langer zelfstandig wonen, zorg en mantelzorg.

Ontdek IkWoonLeefZorg.nl

Is jouw huis klaar voor de toekomst?

Weet je of jouw huis geschikt is om zelfstandig te blijven wonen? Veel mensen wachten te lang met nadenken over hun toekomstige woonwensen. Juist als je hier op tijd aan begint, is er meer mogelijk om straks het comfort of de veiligheid van je huis te vergroten. Met de 50Plus WoonTest van de Rabobank en Interpolis krijg je snel een eenvoudig inzicht in je woon- en leefsituatie. Zo weet je meteen wat bij jouw situatie past.

Start de 50Plus WoonTest

De overwaarde van uw huis gebruiken

Met het Rabo OverwaardePlan kunt u de overwaarde van uw huis gebruiken. Bijvoorbeeld voor een aanvulling op uw pensioen of een schenking aan uw (klein)kinderen.

Lees meer over het Rabo OverwaardePlan

Hulp bij zorg

Heeft u vragen over zaken als indicatiestelling, Wmo, Wlz en persoonsgebonden budget? De Interpolis Zorgregelaar zorgt ervoor dat u bij de juiste instanties uitkomt.

Lees meer over de Interpolis Zorgregelaar