Bank op school

De Rabobank en financiële educatie

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Als ouder of verzorger heeft u hierin een belangrijke rol, maar ook de school van uw kind kan u daarbij helpen. Daarom ondersteunt de Rabobank scholen bij financiële educatie.

Week van het geld

De Week van het geld 2018 vindt plaats van 12 tot en met 16 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Bank voor de klas is een onderdeel van de Week van geld. Enthousiaste medewerkers van alle Nederlandse banken geven elk jaar gastlessen op de basisschool. Leerlingen uit groep 6, 7, en 8 worden zo op een speelse manier wijzer gemaakt in geldzaken. Alleen al bij de Rabobank verzorgen medewerkers elk jaar bijna 2.000 gastlessen om kinderen geldwijs te maken.

Bank voor de klas
Medewerkers van Nederlandse banken geven gastlessen op basisscholen en daarin spelen zij de Cash Quiz. Het spelen van de Cash Quiz heeft een duidelijk positief effect op de leerlingen in groep 7 en 8. De lessen worden georganiseerd door de NVB. Na één gastles is bij tweederde van de leerlingen de kennis op het gebied van geldzaken toegenomen. In vergelijking met een groep die de les niet volgde, is de kennis over geldzaken bij de leerlingen die de gastles wel volgden meer toegenomen. Dit is een belangrijk resultaat, omdat de vraag of financiële educatie wel effectief is de laatste tijd steeds vaker de kop opsteekt. De lessen worden georganiseerd door de NVB.

Van een 6 naar een 7,1
De vooruitgang die de leerlingen boeken die de gastles wél hebben gehad, is nog groter. De leerlingen in de groep die geen gastles hebben gevolgd gaan van een gemiddeld cijfer van 6,2 naar een 6,8. De leerlingen die wél een gastles volgden gaan van een 6 naar een 7,1. Dit blijkt uit een evaluatie van het Nibud naar het effect van de gastlessen op de financiële kennis van leerlingen in 2016.

Meer lezen op bankvoordeklas.nl

KlasseTV 'Leren omgaan met geld'

KlasseTV is een internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Via KlasseTV kunnen leerkrachten diverse lespakketten gebruiken om hun lessen te ondersteunen. Eén ervan is 'Leren omgaan met geld'. Dit gratis lespakket is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Wilt u meer informatie of wilt u het gebruiken? Ga dan naar uw eigen Rabobank.

Meer lezen op Klassetv.nl

Jouw spreekbeurt over zakgeld

Houd jij binnenkort je spreekbeurt? Een onderwerp kiezen kan best lastig zijn. Wist je al dat meer dan 2 miljoen kinderen in Nederland zakgeld krijgen? Wat zouden ze daarmee doen? Ontrafel met jouw spreekbeurt het Geheim achter Zakgeld. Wij hebben alvast handige tips en informatie voor je verzameld. Zo kun je meteen aan de slag. Succes!

Alle informatie voor jouw spreekbeurt over zakgeld bekijken

Meer financiële educatie op school

Jongerenvoorstelling Rijk

Theatergroep PlayBack bezoekt scholen door heel Nederland met de voorstelling Rijk. Deze dynamische en uitdagende theatervoorstelling gaat over drie jongeren die moeilijkheden ervaren in het omgaan met geld. PlayBack onderzoekt samen met het publiek de grenzen én mogelijkheden van geld. Werkt u in het onderwijs en heeft u interesse in de voorstelling? Ga naar de Rabobank bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Meer lezen over jongerenvoorstelling Rijk

Contact

Rabobank