Veelgestelde vragen

Uitleg over het huren van een kluis (safeloket)

Wat kost een kluis?

De kosten en formaten van kluizen verschillen per vestiging. De hoogte van de kluishuur wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. We doen dit aan de hand van de kosten die we voor het aanbieden van de kluis moeten maken. Denk hierbij aan het begeleiden van uw bezoek aan de kluis, de verzekeringspremie, maar ook aan het onderhoud aan uw kluis en de ruimte waarin de kluis staat. Deze ruimte en de kluizen voldoen aan strikte veiligheidseisen. 

De kosten die we voor het aanbieden van uw kluis moeten maken, stijgen elk jaar. Daarom wordt de kluishuur ook elk jaar hoger. Tijdens kantooruren heeft u altijd toegang tot uw kluis en niemand anders dan u (of uw medehuurder) kan bij uw bezittingen. Bij verlies of beschadiging van de inhoud van uw kluis is de bank aansprakelijk voor de schade tot maximaal € 45.000.

Wanneer wordt de huur van de kluis afgeschreven?

Elk jaar schrijven wij begin januari het huurbedrag voor uw kluis van uw rekening af. Als dit niet lukt, ontvangt u van ons een rekening. U kunt de huur dan naar ons overmaken.

Moet ik btw betalen over de kluishuur?

De huurprijs van de kluis is inclusief 21% btw. Als u als ondernemer btw moet betalen, is dit goed om te weten. Wilt u een btw-nota? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn kluis opzeggen?

Voor 1 december opzeggen
Als u volgend jaar geen gebruik meer wilt maken van uw kluis, neem dan vóór 1 december contact met ons op. Nadat u heeft opgezegd, moet u uiterlijk 31 december uw kluis leegmaken.

Kluis leegmaken
Ga met de sleutel(s) en een geldig legitimatiebewijs naar uw bank. U maakt uw kluis leeg, waarna een van onze medewerkers controleert of er inderdaad geen spullen meer in de kluis liggen. U levert uw sleutels in en tekent tot slot een opheffingsovereenkomst. Stuur uw sleutels nooit op!

Zijn er alternatieven voor het huren van een kluis?

Er zijn bedrijven in Nederland die kluizen verhuren. U kunt zelf contact opnemen met zo’n bedrijf. Wij adviseren u om u goed te laten informeren over hun dienstverlening.

Kan ik een kluis huren bij de Rabobank?

Op een aantal Rabobankvestigingen kunt u een kluis huren. Deze kluizen zijn speciaal voor onze klanten. Neem voor meer informatie contact op met uw Rabobank.

  • De kosten en formaten van kluizen verschillen per vestiging.
  • Niet alle Rabobankvestigingen verhuren kluizen.
  • Als een kantoor wordt gesloten kan dat betekenen dat u geen kluis meer kunt huren.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Als uw vraag er niet bij staat, neem dan contact met ons op. 

Contact

Rabobank