Food Waste Challenge

Food Waste Challenge 2019 bewijst:

horecaondernemers behalen meer resultaat door minder verspilling!

Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector is een van de grootste verspillers. De Food Waste Challenge 2019 heeft aangetoond dat Nederlandse restaurants en hotels gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel kunnen verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen. Een aantal deelnemers heeft aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s.

De Food Waste Challenge is een initiatief van de stichting Samen tegen Voedselverspilling en de Rabobank. Deelname aan de challenge is kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Doe jij in 2020 ook mee?

Naar Food Waste Challenge

Meld je nu aan voor de Food Waste Challenge 2020

We starten in september 2020 met een nieuwe Challenge. De Food Waste Challenge bestaat uit een aantal logische stappen, waarbij je op vaste momenten ondersteund wordt door de experts van Wastewatchers en/of Hotelschool The Hague met kennis en meetapparatuur. In een aantal weken ontdek je hoeveel je kunt besparen door minder te verspillen, door gebruik van slimme tips en tools. Meedoen is goed voor de wereld én goed voor je portemonnee. En dat smaakt naar meer.

Naar Food Waste Challenge
Iedereen doet wat

Iedereen doet wat

Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Pak de fiets naar je werk, laat je vloer isoleren of maak een goede eetplanning.
Besparen doe je op jouw manier.

Kijk op iedereendoetwat.nl