Op pad met Kalvijn: waar komt ons voedsel vandaan?

Weet jij waar jouw eten vandaan komt? En hoe het wordt geproduceerd? Rabobank & youtuber Kalvijn zijn trots op onze boeren en laten dat graag zien. In de zesdelige videoserie 'BN’ers op de boerderij’ toont Kalvijn het leven op de boerderij. Hij gaat elke keer een dag aan de slag bij een agrarisch bedrijf en neemt steeds een andere BN'er mee.

Aflevering 1: Pluimveebedrijf Oranjehoen, met Gaby Blaaser

Van het glamourleven naar twee benen in de modder: Gaby Blaaser en Kalvijn gingen helpen op een kippenboerderij.

Aflevering 2: De Nieuwe Melkboer, met Bizzey

Van het glamourleven naar twee benen in de modder: Kalvijn nam Bizzey mee naar het melkveebedrijf van de toekomst en hielp bij de productie van koe- én sojamelk.

Aflevering 3: Zachtfruitkwekerij van As, met Snelle

Kalvijn nam rapper Snelle mee naar het Betuwse fruitbedrijf van As en werkte een dag samen met boer Jannes aan de teelt van aardbeien, frambozen en bessen.

Aflevering 4: Melkveebedrijf van boer Reijer, met Maxime Meiland

Kalvijn stak samen met Maxime Meiland de handen uit de mouw en draaide een dag mee in het melkveebedrijf van boer Reijer. Koeien werden gemolken en hun boerenkennis werd op de proef gesteld.

Aflevering 5: Akkerbouw van boer Nick, met Kaj Gorgels

Samen met Kaj Gorgels bracht Kalvijn een bezoek aan boer Nick. Deze jonge akkerbouwer liet hen kennis maken met de Hollandse akkerbouw en leerde hen de ins en outs over de aardappelteelt.

Aflevering 6: Bij geitenhouder Gijs, met Selma Omari

Samen met Selma Omari hielp Kalvijn een dag bij de geitenhouderij van boer Gijs. De jonge geitenhouder levert met zijn 1300 geiten de melk voor echte Nederlandse geitenkaas.

Ben jij betrokken bij een coöperatieve samenwerking van Rabobank? Meld het initiatief dan bij de redactie van Rabo &Co via raboencoredactie@rabobank.nl. Wie weet komt jouw inspirerende voorbeeld in aanmerking voor een publicatie op dit platform!