Betalen zonder rekeningnummer

Met 06-Betalen in de Rabo App kun je veilig én snel geld overboeken en ontvangen via een mobiel telefoonnummer. Je hebt geen rekeningnummers meer nodig. Zo wordt betalen nóg makkelijker.

Geen lang IBAN meer nodigHet geld staat direct op de rekeningVeilig én snel

Geld overboeken

Wil jij geld overboeken naar iemand waar je geen rekeningnummer van hebt? Via je Rabo App maak je eenvoudig geld over naar een 06-nummer van een bekende. Net zo veilig als naar een rekeningnummer, want we checken van te voren of het telefoonnummer bij het juiste rekeningnummer hoort. De ontvanger krijgt het geld direct op zijn rekening.

Geld ontvangen

En andersom gaat net zo makkelijk. Wil je geld ontvangen van collega’s of vrienden, maar hebben zij je rekeningnummer niet? Geen probleem. Ze kunnen via de Rabo App geld naar je mobiele nummer overboeken. Je krijgt je geld gelijk op je rekening. Geen gedoe met lange rekeningnummers.

Activeer 06-Betalen in de Rabo App

Ontdek of 06-Betalen iets voor jou is. Activeer het in je Rabo App. Toch niks voor jou? Deactiveren gaat net zo snel.

Open de Rabo App en ga naar 'Service'. Kies voor 'Betaal- en spaarrekening' en selecteer '06-Betalen'; Selecteer het 06-nummer waarop je geld wilt ontvangen; Vul de éénmalige code in uit de SMS ter bevestiging; Kies de betaalrekening die je wilt gebruiken; 06-Betalen is nu geactiveerd.

Voorlopig alleen voor Rabobank-klanten

Op dit moment kunnen alleen klanten van Rabobank gebruikmaken van deze nieuwe betaaldienst. Dat betekent dat je alleen geld kunt versturen en ontvangen van vrienden die ook een betaalrekening hebben bij de Rabobank. Zodra andere Nederlandse banken deze dienst aanbieden, laten we het je natuurlijk weten.

Veelgestelde vragen

Is 06-Betalen veilig?

De veiligheid van 06-Betalen is gewaarborgd. Wanneer je 06-Betalen wilt activeren, moet je éénmalig je 06-nummer koppelen aan je rekeningnummer. Je ontvangt tijdens de activatie van ons een SMS ter controle. Na de registratie kun je via de Rabo App veilig geld ontvangen van anderen. Geld versturen naar een 06-nummer is net zo veilig. Voordat de betaling wordt verstuurd, controleren wij of het 06-nummer bij de juiste rekeninghouder en het juiste rekeningnummer hoort. Het 06-nummer wordt alleen in een rekeningnummer omgezet, als je de correcte naam van de ontvanger hebt ingevoerd. Deze extra check voorkomt phishing en beschermt je privacy.

Wat kost 06-Betalen?

06-Betalen is inbegrepen bij je betaalpakket. Voor dat betaalpakket betaal je maandelijks kosten. Voor het gebruik van 06-Betalen zijn dus geen extra kosten verbonden.

Lees meer over onze tarieven
Hoe kan ik 06-Betalen gebruiken?

06-Betalen werkt alleen als deze dienst activeert in de Rabo App. Je koppelt via de app je mobiele nummer aan je rekeningnummer. Na de registratie kunnen anderen jou geld sturen via je 06-nummer. Wil jij geld overboeken naar iemand via een 06-nummer? Dan zal de ontvanger eerst 06-Betalen in de Rabo App moeten registeren.

Hoe controleren jullie of het 06 nummer juist is?

Dit doen we door het 06-nummer te ‘matchen’ met het bijbehorende bankrekeningnummer (IBAN). Het 06-nummer wordt alleen in een rekeningnummer omgezet, als jij als betaler de correcte naam van de ontvanger hebt ingevoerd. De check voorkomt phishing en beschermt de privacy.

Hoe kan het dat ik een betaling niet kan doen?

Ten eerste kunnen op dit moment alleen klanten van de Rabobank gebruik maken van 06-Betalen. Je kunt dus alleen geld overboeken en ontvangen via een 06-nummer van en naar andere Rabobank-klanten. Zodra andere banken deze dienst gaan aanbieden, laten we het natuurlijk weten.

Ten tweede kan een betaling niet lukken, omdat het 06-nummer niet overeenkomt met het rekeningnummer van de ontvanger of de naam die bij het rekeningnummer hoort. Wanneer dit het geval is, krijg je een waarschuwing in de app. Denk aan ‘Pa en Ma’ in plaats van ‘T. de Vries e/o P.E. De Vries’. Je moet dus altijd de echte naam van de begunstigde invoeren.

Hoe zit het met mijn privacy?

De privacy van gebruikers van 06-Betalen is ten alle tijden gewaarborgd. De betaler ziet het rekeningnummer van de ontvanger niet. Pas na een succesvolle betaling wordt het rekeningnummer van de ontvanger zichtbaar in het transactieoverzicht.

Is er een maximumbedrag dat mag worden overgemaakt?

Het maximale bedrag is hetzelfde als overboeking naar een IBAN-rekeningnummer.

Werkt dit ook bij zakelijke rekeningen?

Nee, nog niet. Dat willen we in de toekomst wel gaan aanbieden.

Werkt 06-Betalen ook voor vaste lijnen?

Nee, het werkt alleen op 06-nummers.

Heeft Rabobank toegang tot mijn contactpersonen?

Bij de registratie kunnen we de contactpersonen uit je mobiele telefoon toevoegen aan het Adresboek in je Rabo App. Als je geld wilt overboeken naar een 06-nummer, dan kun je het 06-nummer selecteren in het Adresboek in het Overboekenscherm. We doen verder niets met het 06-nummer.

Kan ik 06-Betalen gebruiken bij een gezamenlijke rekening?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt meerdere 06-nummers koppelen aan 1 IBAN-rekeningnummer, maar je kunt niet hetzelfde 06-nummer koppelen aan meer dan 1 IBAN-rekeningnummer.

Kan ik ook een buitenlands telefoonnummer gebruiken voor 06-Betalen?

Ja, het is mogelijk om met buitenlands nummer je aan te melden voor 06-Betalen.

Werkt 06-Betalen ook in Rabo Online Bankieren op de computer?

Ja, maar beperkt. Het is mogelijk om via de computer geld over te maken naar 06-nummer. Het is niet mogelijk om de contacten van de computer te tonen. Dat werkt alleen op een mobiele telefoon.

Ik heb een ander 06-nummer gekregen. Wat nu?

Je kunt het oude nummer verwijderen voor het gebruik van 06-Betalen. Ga in de Rabo App naar ‘Service’ en kies ‘Betaal- en Spaarrekening’. Selecteer vervolgens bij ’06-Betalen’ het oude nummer en verwijder deze. In hetzelfde menu kun je je nieuwe nummer toevoegen om gebruik te maken van 06-Betalen.

Hoe kan ik me afmelden voor 06-Betalen?

Ga in de Rabo App naar ‘Service’, ‘Betaal- en Spaarrekening’ en kies ‘06-Betalen’. Selecteer vervolgens het 06-nummer en verwijder de koppeling met je IBAN-rekeningnummer. Je 06-nummer kan nu niet meer gebruikt worden voor 06-Betalen.

Ik krijg een foutmelding bij een overboeking naar een 06-nummer. Wat nu?

Controleer of je de laatste versie van de Rabo App op je telefoon of tablet hebt. Zo niet, update je app en probeer opnieuw een overboeking te doen naar een 06-nummer. Blijf je de foutmelding zien? Neem dan contact met ons op.