Langer zelfstandig wonen

Zonder zorgen zelfstandig blijven wonen. Dat wilt u toch ook? Maar bent u op de hoogte van alle mogelijkheden? Het is slim om u op tijd voor te bereiden op de jaren die komen. Zo kunt u blijven wonen zoals u dat wilt. Wij helpen u graag met handige tips en oplossingen.

Langer zelfstandig wonen met IkWoonLeefZorg.nl

Heeft u er weleens over nagedacht hoe u straks wilt wonen? Misschien wilt u verhuizen of uw huidige woning aanpassen omdat deze niet meer past bij uw woonwensen. Welke mogelijkheden zijn er dan en waar moet u aan denken? Op IkWoonLeefZorg.nl vindt u praktische tips en handige oplossingen over langer zelfstandig wonen, zorg en mantelzorg.

Ontdek IkWoonLeefZorg.nl

Klaar voor de toekomst met de Langer Thuis Test

Hoelang wilt u in uw huidige woning blijven wonen? Het is goed om alvast na te denken over uw toekomstige woonwensen. De Langer Thuis Test van de stichting Zilver Wonen is hiervoor een handig hulpmiddel. U ziet direct welke aanpassingen u kunt doen om ook in de toekomst comfortabel en veilig te blijven wonen.

Doe de Langer Thuis Test op Zilverwonen.nl

Huis verbouwen

Wilt u uw huis verbouwen? Als u geld nodig heeft voor de verbouwing van uw huis zijn er verschillende opties.

Duurzaam wonen

Met duurzame investeringen in uw huis bespaart u op uw energierekening en verhoogt u het wooncomfort in huis.

De overwaarde van uw huis gebruiken

Met het Rabo overwaardePlan kunt u de overwaarde van uw huis gebruiken. Bijvoorbeeld voor een aanvulling op uw pensioen of een schenking aan uw (klein)kinderen.

Lees meer over het Rabo OverwaardePlan

Hulp bij zorg

Heeft u vragen over zaken als indicatiestelling, Wmo, Wlz en persoonsgebonden budget? De Interpolis Zorgregelaar zorgt ervoor dat u bij de juiste instanties uitkomt.

Lees meer over de Interpolis Zorgregelaar

Langer zelfstandig wonen, dankzij kleine aanpassingen

In bijna elke ruimte in huis zijn deuren en ramen, stopcontacten en lichtpunten, en vaak ook drempels. Met kleine aanpassingen kunt u langer en met meer plezier in uw woning blijven wonen. U leest hier onze tips.

5 tips om vallen te voorkomen

Steeds meer ouderen komen door een val in het ziekenhuis terecht. U kunt zelf een aantal maatregelen nemen om het risico op valpartijen te verkleinen. Lees hier 5 tips.