Leren omgaan met geld

Wordt jouw kind de ondernemingskoning(in) van de markt?

Weg oude spullen, hallo extra geld! Koningsdag is dé kans voor je kind om ondernemer voor 1 dag te zijn op de vrijmarkt. En dankzij een QR-code kunnen klanten eenvoudig en veilig met hun mobiel betalen. Deel deze tips met je kind om het meest uit de vrijmarkt te halen.

Stap 1: Zoek je spullen bij elkaar

Dat t-shirt die je toch nooit draagt, alle games die je uitgespeeld hebt of die ene lamp die niet meer matcht met je splinternieuwe kamer. Koningsdag is een uitgelezen kans om eindelijk eens werk te maken van dat lang geplande ‘ontspullen’. Krijg je er geen sparkle meer van? Dan kan het weg. Opruimgoeroe Marie Kondo zal trots op je zijn!

Stap 2: Bedenk wat je ervoor wil hebben

Van vijf cent tot een paar euro: op de vrijmarkt krijg je meestal niet de hoofdprijs voor je oude spullen. En onderhandelen is er doodnormaal. Bedenk dus vooraf wat je er ongeveer voor wilt hebben, dat scheelt je weer een kopzorg op de dag zelf. Of bekijk het andersom en neem een eindbedrag in gedachten. Misschien spaar je voor een game of nieuwe sneakers. Zo heb je een doel om naartoe te werken.

Leren omgaan met geld

Stap 3: Maak QR-codes aan

QR-codes? Jazeker! Wist je dat acht op de tien mensen de deur uitgaat zónder contant geld op zak? Ook op Koningsdag. Dus als jij wat wil verdienen, moet je slim zijn. Maak een QR-code, zodat jouw klanten met hun telefoon kunnen betalen. In 3 stappen is-ie klaar via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Je kunt meerdere QR-codes aanmaken voor vaste prijzen, of gewoon één QR-code waarbij je ter plekke bepaalt welk bedrag je eraan hangt. Print ‘m uit en leg het bij je kleedje of zet ‘m op je telefoon of laptop.

Bekijk hoe je QR-codes maakt

Stap 4: Kies het beste plekje

Dat plekje in het park waar de meeste mensen voorbijlopen. Of vlak naast een bandje dat veel bekijks trekt. Sla je kleedje niet zomaar ergens uit, maar kies de plek zorgvuldig uit en zorg dat je opvalt. Spandoek? Muziek? Oranje ballonnen? Doen!

Stap 5: Laat het geld maar binnenstromen

Klaar? Verkopen maar! Als ondernemer-voor-één-dag kun je nu helemaal los. Hopelijk is aan het eind van de dag je kleedje leeg en je betaalrekening vol. Want het geld dat je verdient via de QR-code staat dezelfde dag nog op je rekening. Enne... nu niet zélf die vrijmarkt op gaan he – voor je ’t weet staat je huis weer vol met nieuwe oude rommel.

Geld ontvangen op een eigen betaalrekening?

Extra leuk! Leer je kind omgaan met geld met een eigen betaalrekening. Open online de gratis Rabo JongerenRekening en kies samen een mooi welkomstcadeau uit.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer