Overboeken van en naar Rabo ToekomstBeleggen

Je hebt Rabo ToekomstBeleggen en het beleggen kan beginnen. Hoe werkt het precies? Hoe kun je geld van je Rabo ToekomstSparen inzetten om te beleggen? Wil je je beleggingen weer verkopen zodat het op je spaarrekening komt? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet.

Coronavirus update

Wat betekent het coronavirus voor je verzekering, hypotheek of beleggingen? Lees hier antwoorden op de meestgestelde vragen.

Lees meer over corona

(Extra) geld inleggen bij Rabo ToekomstBeleggen

Als je kiest voor Rabo ToekomstBeleggen openen wij automatisch een Rabo ToekomstSparen rekening voor je. Op deze rekening zit een variabele rente. Stel je zet € 500 op je rekening Rabo ToekomstSparen. Dan kun je ervoor kiezen om het gehele bedrag of een deel ervan te beleggen. Als je weet welk bedrag je wilt beleggen, stel je het zo in:

  1. Log in in de Rabo App of klik op de oranje knop 'Geld inleggen'.
  2. Ga naar je rekening van Rabo ToekomstBeleggen.
  3. Kies 'Inleggen'.
  4. Geef aan welk bedrag je wilt overzetten van Rabo ToekomstSparen naar Rabo ToekomstBeleggen.

Het beleggingsbedrag staat op de aan Rabo ToekomstBeleggen gekoppelde beleggingsrekening. Onze beleggingsspecialisten kopen met dit geld beleggingsfondsen voor je. Hier hoef je zelf niets voor te doen. De verwerking hiervan kan enkele beursdagen in beslag nemen.

Je kunt niet instellen dat er bijvoorbeeld elke maand automatisch een bepaald bedrag naar je Rabo ToekomstBeleggen rekening gaat. Bovenstaande stap dien je dus elke keer opnieuw uit te voeren.

Extra geld storten Rabo ToekomstSparen

Je kunt ook (periodiek) een extra bedrag storten op je Rabo ToekomstSparen rekening. Dit kun je zelf instellen in de Rabo App en in Rabo Online Bankieren.

Lees meer over (extra) geld storten

Geld opnemen bij Rabo ToekomstBeleggen

Je kunt het geld dat op Rabo ToekomstBeleggen staat ook overboeken naar Rabo ToekomstSparen.

  1. Log in in de Rabo App of klik op de oranje knop 'Geld opnemen'.
  2. Ga naar Rabo ToekomstBeleggen.
  3. Kies voor 'Opnemen'.
  4. Vul het gewenste bedrag in.
  5. Dit bedrag maken wij over naar Rabo ToekomstSparen.

Het kan gebeuren dat wij een deel van je beleggingen moeten verkopen om het geld op jouw Rabo ToekomstSparen te kunnen storten. Het geld staat na minimaal 2 en maximaal 10 werkdagen op je rekening.