Spoedoverboeking binnen en buiten Europa

Doe een spoedoverboeking vanaf je betaalrekening en het geld staat vaak al binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger binnen Europa. We leggen je uit hoe het werkt en of het nodig is.

Spoedoverboeking in euro naar een SEPA-land

Bijna alle landen binnen Europa horen bij SEPA (Single Euro Payments Area). Een spoedoverboeking van je betaalrekening naar een betaalrekening in een SEPA-land doe je gewoon in euro’s, zelfs als het land een andere muntsoort heeft.

Spoedoverboeking buiten Europa

Een spoedoverboeking buiten het SEPA-gebied of in vreemde valuta, is niet mogelijk. Deze overboekingen gaan al op de snelst mogelijke manier. Zo'n overboeking duurt gemiddeld drie werkdagen.

Zo doe je een spoedoverboeking

Neem telefonisch contact met ons op of ga langs bij een Rabobank bij jou in de buurt. Neem je betaalpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. Een uitgaande spoedoverboeking in euro's kost € 15.

Doe je een spoedoverboeking op werkdagen vóór 16.30 uur naar een rekening bij een bank in Europa die bij het SEPA-gebied hoort? Dan staat het bedrag in de meeste gevallen binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Spoedoverboeking nodig of niet

Check of het nodig is om een spoedoverboeking te doen. De tijd die nodig is om een bedrag van de ene rekening naar de andere over te boeken, de verwerkingstijd, is ook zonder spoed behoorlijk snel.

Overboeken naar een SEPA-land

Als je geld overboekt vanaf je betaalrekening naar een rekening bij een andere bank in een SEPA-land dan gelden de volgende verwerkingstijden.

Overgemaakt op werkdagen voor 15.00 uur
Je betaling staat nog dezelfde werkdag op de rekening van de ontvanger.
Overgemaakt in het weekend of op werkdagen na 15.00 uur
Je betaling staat de eerstvolgende werkdag op de rekening van de ontvanger.

In het weekend of op feestdagen

Een spoedoverboeking naar een SEPA-land is niet mogelijk in het weekend of op feestdagen. Meer weten over de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen? Lees dan de informatie op de speciale pagina's over dat onderwerp.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer