Interpolis Koopsom

U hebt eenmalig een bedrag gestort. Dit groeit aan tot een lijfrentekapitaal. Op de einddatum ontvangt u hieruit een aanvullend inkomen, zodat u eerder kunt stoppen met werken of uw pensioen kunt aanvullen.

Uw kapitaal op de einddatum
Met de koopsomstorting bouwt u een lijfrentekapitaal op dat van tevoren vaststaat. U weet dus precies wat u op de einddatum krijgt. Hebt u de koopsom in aftrek gebracht op uw belastbaar inkomen? Dan ontvangt u het kapitaal op de einddatum niet in één keer, maar gespreid over een aantal afgesproken termijnen. Elke uitkering die u ontvangt, is belast met inkomstenbelasting. Uw adviseur helpt u rekening te houden met de gestelde fiscale eisen.

U zorgt voor uw nabestaanden?
Misschien hebt u gekozen voor de verzekering met 0% restitutie. U hebt dan geen overlijdensuitkering meeverzekerd. Bij de verzekeringsvorm met 90% restitutie ontvangen uw nabestaanden 90% van de koopsom. En de verzekering met 110% restitutie keert 110% van de koopsom plus de rente uit bij overlijden gedurende de eerste helft (plus één dag) van de looptijd. Bij overlijden na die datum wordt de opgebouwde waarde van dat moment uitgekeerd. De laatste vorm is de gemengde verzekering. Bij overlijden voor de einddatum wordt het gegarandeerde kapitaal direct aan de nabestaanden uitgekeerd. U vindt de verzekeringsvorm die u hebt gekozen terug op uw polis. Uw nabestaanden ontvangen de uitkering in principe als aanvullend inkomen. Afhankelijk van wat u hebt afgesproken bij het afsluiten van uw verzekering. Uw adviseur helpt ze graag.