Interpolis Nu & Later

U bouwt met uw Nu & Later verzekering een behoorlijk kapitaal op voor later, terwijl u nu optimaal profiteert van de fiscale mogelijkheden. U betaalt jaarlijks een premie van minimaal € 720,-. Omdat u straks een aanvulling op uw pensioen wilt, of eerder wilt stoppen met werken.

Beleggingsdeskundigen beleggen uw premie. Zij beleggen uw geld in een mix van aandelen volgens de AEX-index, obligaties en de geldmarkt. U hoeft dus zelf geen specialistische kennis in huis te hebben.

Uw uitkering op de einddatum
Het op te bouwen kapitaal is afhankelijk van de beleggingen. Uw geld wordt belegd in een mix van aandelen volgens de AEX-index, obligaties en de geldmarkt. U hebt er zelf geen omkiijken naar. Dat doen beleggingsdeskundigen voor u op een uitgekiende manier. Dat betekent dat er minder risico’s worden genomen naarmate de uitkeringsdatum nadert. Hierdoor vergroten wij de kans op een hoog rendement en beperken wij het risico.

Uw Nu & Later verzekering is een lijfrenteverzekering. U wilt een aanvullend inkomen voor later. De premie die u nu betaalt, mag u aftrekken van uw belastbaar inkomen als u een pensioentekort hebt. Over de lijfrente-uitkeringen betaalt u inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen. Uw adviseur helpt u rekening te houden met de gestelde fiscale eisen.

U zorgt voor uw nabestaanden
Komt u voor de einddatum te overlijden, dan is uw opgebouwde tegoed niet weg. Uw nabestaanden ontvangen in principe de waarde van uw beleggingstegoed. Overlijdt u onverhoopt voor de einddatum dan wordt 90% van het beleggingstegoed uitgekeerd aan uw nabestaanden voor de aankoop van een aanvullend inkomen.

Uw premie
U betaalt zoveel als u zelf wilt: U bepaalt zelf het bedrag dat u inlegt. Er is geen maximumpremie. In 2003 betaalt u in ieder geval minimaal € 720,-. Vindt u dit bedrag in een keer te veel? Dan betaalt u gewoon per maand. Op ieder moment kunt u extra stortingen doen. Vooral als u een pensioentekort hebt is het verstandig deze mogelijkheid te benutten. En komt de betaling u eens niet uit? Dan slaat u gewoon een jaartje over. U neemt ‘premievakantie’ en bepaalt zelf wanneer u weer gaat betalen. Helemaal stopzetten kan ook. U moet de waarde van de verzekering dan gebruiken voor de aankoop van periodieke uitkeringen. In feite ontvangt u dan eerder dan afgesproken extra inkomen. U betaalt wel eenmalige afkoopkosten van € 100,-.