Rabo Pensioen Plan

Uw Rabo Pensioen Plan is de ideale spaarvorm zonder risico. U krijgt aan het einde van de spaartermijn het opgebouwde spaartegoed uitgekeerd, terwijl u nu optimaal profiteert van de fiscale mogelijkheden. U betaalt regelmatig een premie, omdat u straks een aanvulling wilt op uw pensioen, of om eerder te kunnen stoppen met werken.

Uw kapitaal op de einddatum
Uw lijfrentekapitaal staat van tevoren vast. U weet dus precies wat u op de einddatum gegarandeerd krijgt. U ontvangt het kapitaal op de einddatum niet in één keer, maar gespreid over een aantal termijnen. Zolang u wilt. Elke uitkering die u ontvangt, is belast met inkomstenbelasting.

U zorgt voor uw nabestaanden
Overlijdt u voor de einddatum van uw Rabo Pensioen Plan? Dan ontvangen uw nabestaanden het verzekerde bedrag dat u bij overlijden verzekerd hebt. Is het opgebouwde spaartegoed hoger? Dan ontvangen uw nabestaanden dit bedrag. Hebt u ook voor uw nabestaanden een lijfrentekapitaal verzekerd? Dan ontvangen uw nabestaanden hiervoor een aanvullend inkomen.
 
Uw premie
U betaalt zoveel als u hebt afgesproken. Uw premie bestaat uit een verzekeringsdeel en een spaardeel. Het verzekeringsdeel is dat gedeelte dat nodig is voor het verzekeren van de overlijdensuitkering voor uw nabestaanden en een gedeelte voor administratiekosten. Het resterende deel van uw premie is het spaardeel. Over het spaardeel ontvangt u tot de einddatum een gegarandeerde rentevergoeding. Wilt u extra storten. Dan kan dat zonder extra kosten op de polisverjaardag. De minimale extra storting bedraagt € 272,27. Informeer wel eerst naar uw fiscale mogelijkheden bij uw adviseur.