Interpolis SpaarOptimaal Verzekering

Bij uw SpaarOptimaal Hypotheek lost u tijdens de looptijd niets af. In plaats daarvan betaalt u premie voor een kapitaalverzekering. Aan het eind van de looptijd hebt u precies het bedrag van uw hypotheek bij elkaar gespaard.

U betaalt en ontvangt rente
Over het geld dat u leent, betaalt u rente. Omdat u geld spaart, ontvangt u rente. Deze rente wordt opgeteld bij uw spaartegoed. Het rentepercentage is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt. Zo hebt u aan het einde van de looptijd precies uw hypotheekbedrag bij elkaar. Als de rente omhoog gaat, betaalt u minder premie. Gaat de rente omlaag dan stijgt de te betalen premie.

U zorgt voor uw nabestaanden
Komt u voor de einddatum te overlijden? Dan kan de hypotheek toch afgelost worden. Uw verzekering keert het kapitaal dan direct uit aan uw nabestaanden.

Uw premie
Uw premie bestaat uit twee delen. Een deel is bedoeld voor het verzekeren van de overlijdensuitkering voor uw nabestaanden. Met het andere deel van de premie spaart u maandelijks voor het eindbedrag. Bij een hoge rente betaalt u een lage premie. Bij een lage rente betaalt u meer premie. U betaalt nooit teveel.