Fiscaal vriendelijk sparen voor de oude dag

Fiscaal vriendelijk sparen voor de oude dag

Ook op latere leeftijd is een goed inkomen belangrijk. Dan kunt u lekker blijven reizen zoals u dat gewend bent, of die nieuwe auto kopen als het nodig is. Regel nu al dat u fiscaal aantrekkelijk uw oudedagsvoorziening aanvult. In fiscale termen noemen we dit lijfrentesparen.

Wat is lijfrentesparen?

Lijfrentesparen is fiscaal gunstig sparen voor een aanvulling op uw oudedagsvoorziening. U haalt fiscaal voordeel uit een lijfrentespaarrekening, die u eventueel kunt combineren met een effectenrekening. De belastingdienst eist wel dat het een geblokkeerde spaarrekening is. Bij de Rabobank noemen we deze vorm van sparen ToekomstSparen.

ToekomstSparen

Met Rabo ToekomstSparen bouwt u fiscaal aantrekkelijk vermogen op tot een van tevoren afgesproken einddatum. Dit noemen we de opbouwfase. Het door u opgebouwde vermogen moet u op de einddatum gebruiken voor de aankoop van een lijfrente. Dit is de afbouwfase.

U start met inleggen…

In de opbouwfase legt u geldbedragen in op de Rabo ToekomstRekening. Voor deze inleg geldt hetzelfde fiscale voordeel als voor de premie bij een lijfrenteverzekering die verzekeraars aanbieden. De inleg is, onder voorwaarden, aftrekbaar van uw inkomen in box 1.

…en u krijgt later uitbetaald

In de afbouwfase krijgt u periodiek uitbetaald via de Rabo ToekomstUitkering. Deze lijfrentetermijnen zijn belast in box 1. Misschien profiteert u van lagere belastingtarieven vanaf het moment dat u uw AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.
De ingangsdatum, de hoogte en de duur van de uitbetalingen zijn aan voorwaarden gebonden. Deze bespreken we met u tijdens het adviesgesprek, waarbij uw persoonlijke situatie bepalend is.

Utrecht, 1-1-2015

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail