Veiligheid contactloos betalen

Veiligheid contactloos betalen

De Consumentenbond meldde onlangs dat criminelen ongemerkt bedragen kunnen afboeken bij mensen met een contactloze bankpas. Dit zou blijken uit een test naar de mogelijkheid van ‘contactloos zakkenrollen’. De Rabobank geeft aan dat het risico op deze vorm van fraude erg klein is. Contactloos zakkenrollen is in Nederland nog nooit voorgekomen. Mocht het toch gebeuren, dan vergoedt de bank alle schade.

Wat werd er getest?

Een medewerker van de Consumentenbond vroeg een contactloze betaalautomaat voor ondernemers aan. Met dat apparaat wist hij op straat bij voorbijgangers kleine bedragen tot € 25 euro af te schrijven. Dit deed hij door het apparaat tegen de jaszak met contactloze pas te houden. Het lukte hem ook grotere bedragen af te boeken, als hij de pincode van de voorbijganger had afgekeken. Echter, dit is in de praktijk tot nu toe nooit voorgekomen. Het contactloos betalen werkt alleen op heel korte afstand.

Utrecht, 10-2-2016

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail