Grip op je geld

5 tips voor grip op je geld

Direct naar:

  Weet jij wat je per maand uitgeeft? En wat er binnen komt? En hoe hoog is je studieschuld eigenlijk? Met deze tips krijg je als student meer grip op je geld.

  Tip 1: houd je studieschuld laag

  Je beslist zelf hoeveel je wilt lenen voor je studie. Leen nooit meer dan je denkt nodig te hebben. Zo houd jij je studieschuld zo laag mogelijk. Dat scheelt wanneer je na je studie gaat werken en moet gaan aflossen.

  Lees alles over studieschuld op Duo.nl

  Tip 2: check hoeveel je mag bijverdienen

  Onder het nieuwe leenstelsel mag je onbeperkt bijverdienen. Dat is goed nieuws. Zo heb je geld voor leuke dingen én houd jij je studieschuld laag. Maar als je nog onder het oude leenstelsel valt, is er wél een bijverdiengrens. Check wat die grens is zodat je niet achteraf ineens studiefinanciering moet terugbetalen.

  Lees meer over bijverdienen op Duo.nl

  Tip 3: laat geen geld liggen

  Check of je recht hebt op belastingteruggave en toeslagen. Vraag dus belasting terug als je een bijbaan of vakantiebaan hebt. En kijk ook of je misschien recht hebt op zorgtoeslag of huurtoeslag.

  Ga naar Belastingdienst.nl

  Tip 4: kijk wat andere studenten doen

  Op de site van het Nibud kun je zien wat studeren kost en hoeveel andere studenten gemiddeld uitgeven. Zo kun je jezelf vergelijken en weet je of je goed bezig bent.

  Ga naar Nibud.nl

  Tip 5: neem een gratis Rabobank studentenrekening

  Een studentenrekening is natuurlijk handig om grip op je geld te houden. Maar het Rabo StudentenPakket is méér dan alleen een gratis rekening. Met dit betaalpakket krijg je ook deze handige tools: 

  Overal en altijd bankieren via internet en de Rabo Bankieren App Om op elk moment je saldo en bij- en afschrijvingen in de gaten te houden. Altijd op de hoogte met Rabo Alerts Je krijgt een sms of e-mail wanneer bijvoorbeeld je salaris gestort is of wanneer je rood staat.

  Meer over het Rabo StudentenPakket