Iemand machtigen om bankzaken te beheren

Heb je hulp nodig van een familielid, partner of iemand anders bij het regelen van je bankzaken? Met een bankvolmacht geef je iemand toestemming om bij- en afschrijvingen van je rekening te bekijken, geld over te maken of een incasso terug te boeken. Een volmacht kun je altijd weer intrekken, je rekening blijft op jouw naam staan.

Verschil volmacht en bewind

Een volmacht is niet hetzelfde als bewind. Een volmacht regel je zelf. Afhankelijk van wat voor volmacht je wilt, doe je dat bij ons of bij een notaris. Bij bewind wijst de kantonrechter een bewindvoerder aan.

Regel direct een volmacht

Wil je gelijk een bankvolmacht aanvragen? Regel het direct via onderstaande knop.

Zo regel je een volmacht

In onderstaand stappenplan lees je hoe je een bankvolmacht regelt in internetbankieren of de Rabo App.

Bewindvoering: als iemand de bankzaken niet meer zelf kan regelen

Wil je iemand met bankzaken helpen die dit zelf niet meer kan? Met een bewind kun je dit helemaal overnemen. Bewind regel je niet via Rabobank, maar vraag je aan via de kantonrechter. Die wijst de bewindvoerder aan. Vaak is de bewindvoerder iemand met een professionele achtergrond of een bekende, zoals een familielid. Deze persoon krijgt toegang tot de betaalrekening(en) en mag ook bankproducten aanvragen en wijzigen.

Wordt de rekeninghouder door een rechter onder curatele gesteld, dan verliest deze alle handelingsbevoegdheid over de eigen bankzaken. De curator wordt dan de wettelijke vertegenwoordiger.

Een ander toevoegen aan je betaalrekening

Wil je liever een en/of-rekening maken van je betaalrekening, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen? Je kunt één of meer rekeninghouders toevoegen aan je rekening. Zo heb je allemaal dezelfde rechten over de betaalrekening en het saldo.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer