Rekeninghouder toevoegen of verwijderen

Soms is het handig om een rekening op 2 namen te hebben. Als je samenwoont bijvoorbeeld. Andersom kan natuurlijk ook: jullie gaan uit elkaar en je wilt dat de rekening weer alleen op jouw naam komt.

Rekeninghouder toevoegen aan je betaalrekening

Je kunt een extra rekeninghouder toevoegen aan je betaalrekening. Dit heet een gezamenlijke rekening. Je hebt 2 mogelijkheden.

En/of rekening
Alle rekeninghouders mogen los van elkaar over het geld beschikken of de rekening opheffen.
En-rekening
Alle rekeninghouders mogen alleen samen over het geld beschikken of de rekening opheffen. Om geld op te nemen, moet dus iedereen persoonlijk naar de bank om te tekenen.

Wil je je betaalrekening gezamenlijk maken? Kom dan met de toekomstige rekeninghouder bij ons langs. Neem beide een geldig legitimatiebewijs mee. Willen jullie samen een volledig nieuwe rekening openen? Dan kan dat direct online.

Hoe zet ik mijn betaalrekening alleen op mijn naam?

Maak een actielijst aan om je rekening op één naam te zetten. Of kom bij ons langs met een geldig legitimatiebewijs. Je hoeft niet per se tegelijk te komen.

1
Inloggen

Log in in internetbankieren of de Rabo App

2
Klik op 'Service'
3
Ga naar 'Persoonlijke situatie'
4
Kies 'Uit elkaar gaan'
5
Bekijk je overzicht

Selecteer de betaalrekening en geef aan dat je de gezamenlijke rekening overzet op één naam, jullie moeten hiervoor allebei tekenen

Iemand een volmacht geven over je betaalrekening

Wil je geen extra rekeninghouder, maar vind je het wel handig als iemand jouw betaalrekening kan inzien of gebruiken? Geef die persoon dan een volmacht.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer