Tips voor meer inzicht in uw geldzaken

Vaak komen mensen in financiële problemen doordat ze te weinig inzicht hebben in hun inkomsten en uitgaven. Een goed inzicht in de eigen geldzaken is dan ook erg belangrijk. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

Online huishoudboekje

Het huishoudboekje in Rabo Internetbankieren helpt u om grip te krijgen op uw inkomsten en uitgaven, uw budgetten en spaarpotten.

Meer over internetbankieren met online huishoudboekje

Tips van Nibud

Bij Nibud kunt u terecht met vragen over zakgeld, schulden, pensioen en meer. Maar u krijgt ook tips om geld te besparen.

Kijk op www.nibud.nl

Ga na of u geld laat liggen

Op welke toeslagen en subsidies heeft u recht? En hoeveel leveren deze regelingen u op? Bereken waar u recht op hebt.

Meer op Berekenuwrecht.nibud.nl

Hypotheekrente aftrekken

Kunt u uw hypotheekrente aftrekken van de belasting? Dan kunt u de Belastingdienst vragen om een voorlopige maandelijkse teruggave.

Kijk op www.Belastingdienst.nl

Zelf schulden regelen

Heeft u beginnende schulden of betalingsachterstanden? Pak ze zelf aan met het stappenplan van zelfjeschuldenregelen.nl.

Regel zelf uw schulden via Zelfjeschuldenregelen.nl

Schuldhulpverlening

Als er meerdere schuldeisers zijn die u tijdelijk niet kunt betalen, komt u misschien in aanmerking voor schuldhulpverlening door uw gemeente. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Hulp bij financiële problemen

Als u geldproblemen heeft of verwacht, blijf dan niet te lang zelf tobben. Praat met de bank, laat u helpen door een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie of door een SchuldHulpMaatje.

Lees meer over hulp bij financiële problemen

Contact

Rabobank