Nieuwe auto verzekeren

Slim uw nieuwe auto verzekeren

Nieuwe auto kopen

U heeft besloten een nieuwe auto te kopen. Nul kilometers op de teller en geen deukje of krasje te zien. Dan wilt u zo snel mogelijk de weg op. Vergeet dan niet om éérst uw autoverzekering te regelen. Volgens de wet moet u eerst uw nieuwe auto verzekeren voordat u de weg op mag. Minimaal een WA-autoverzekering is voor iedereen verplicht.

Tenaamstelling

Voordat u een autoverzekering afsluit, moet het kenteken van uw nieuwe auto op uw naam worden gezet. Dit heet overschrijven. Bij een nieuwe auto doet de dealer dit voor u. Hierna krijgt u een tenaamstellingsverslag met daarin de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. Het tweede deel van de code krijgt u per post van de RDW, samen met uw kentekenbewijs (kentekencard).

Meldcode

Op uw kentekenbewijs staat ook de meldcode. Deze code heeft u nodig voor het afsluiten van een autoverzekering.

Vind een passende autoverzekering

Met een nieuwe auto bent u extra voorzichtig. U wilt uw auto dan ook goed verzekeren tegen schade. Met de dekking WA+ Volledig Casco (allrisk) heeft u de meeste zekerheid. U bent verzekerd voor de meeste schades. Ook voor schade die u zelf veroorzaakt. Daarnaast krijgt u de eerste 3 jaar het volledige aankoopbedrag van uw auto terug als hij total loss of gestolen is. U kunt dan een gelijkwaardige auto kopen.

Heeft u genoeg financiële middelen om schade zelf te betalen? Dan kunt u ook kiezen voor WA+ Beperkt Casco. U betaalt dan minder premie, maar bent nog wel verzekerd voor onder andere ruitschade, brandschade, vandalisme en diefstal. Met de meest eenvoudige dekking, WA , bent u alleen verzekerd voor schade die u anderen toebrengt.

Interpolis Autoverzekering afsluiten

Meer weten over de voorwaarden en mogelijkheden van de Interpolis Autoverzekering? Kies een passende dekking voor uw situatie, bereken meteen uw premie of sluit de Interpolis Autoverzekering online af. Dan kunt u direct verzekerd de weg op.

Naar de Interpolis Autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar