Gezin met overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat jouw geliefden door kunnen, ook als jij er niet meer bent

Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden financieel gezond verder kunnen leven als jij er niet meer bent. Het verdriet kun je niet voorkomen, maar de financiële zorgen wel. En dat al vanaf een paar euro per maand!

Bereken je premie

Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je geliefden

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je geliefden

De grote momenten in je leven, zoals samenwonen met je partner of kinderen krijgen, moeten vooral gevierd worden. Maar nadat je een toost hebt uitgebracht op de toekomst, moet er ook een aantal dingen geregeld worden. Zoals het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor jezelf, je partner en kinderen is het heel belangrijk dat je hier alvast bij stilstaat.

Met een overlijdensrisicoverzekering zorg jij er namelijk voor dat jouw geliefden een financieel gezond leven tegemoet gaan als jij er niet meer bent. Of voor jezelf als je partner komt te overlijden.

Met een ORV kunnen je nabestaanden financieel gezond verder leven

Waar kun je een overlijdensrisicoverzekering voor gebruiken?

Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen je nabestaanden een eenmalig geldbedrag als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Of als je partner overlijdt krijg jij een uitkering. Hiermee kan de financiële klap worden opgevangen. 

Je kiest zelf wie de eenmalige uitkering na overlijden moet ontvangen. De nabestaanden kunnen het eenmalige geldbedrag naar eigen inzicht besteden. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de maandelijkse huur te betalen, als aflossing voor de hypotheek, de kosten van de kinderopvang te bekostigen of voor extra hulp bij het huishouden. Maar ook voor de studie van je kinderen, vakantie, onbetaald verlof voor je partner of om gewoon te blijven leven zoals zij gewend zijn.

Het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor je nabestaanden. Als je komt te overlijden voor de einddatum van de verzekering, dan ontvangen je nabestaanden een vooraf bepaald bedrag waarmee ze hun leven financieel weer kunnen oppakken. Dit bedrag is vrij te besteden.

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je jezelf, je partner of iemand anders.

Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum en is alleen bedoeld voor het betalen van de uitvaart.

Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering