Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten? Bekijk en vergelijk online de doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering. Je kunt direct je premie berekenen en de annuleringsverzekering afsluiten via de Rabobank.

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Doorlopend

het hele jaar verzekerd als onderdeel van de Doorlopende Reisverzekering slimme keus bij meerdere vakanties
Bereken je premie

Kortlopend

speciaal voor één vakantie los af te sluiten, eventueel naast een reisverzekering ook af te sluiten via Rabo Bankieren App
Bereken je premie

Annuleringsverzekering vergelijken: kies voor kortlopend of doorlopend

Met een annuleringsverzekering voorkom je een financiële tegenvaller bij annulering van je reis. Ook als je meer dan acht uur vertraging hebt of je reis onverwacht moet afbreken, ben je verzekerd. Hier kun je de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering vergelijken. Kies voor een annuleringsverzekering van Interpolis die aansluit bij je reisplannen.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Dit is verzekerd met de annuleringsverzekering van Interpolis

Je krijgt een vergoeding voor onderdelen van je reis die je vooraf boekt en betaalt. Bijvoorbeeld je vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Sluit je de doorlopende annuleringsverzekering af na 14 dagen na het boeken van je reis? Dan wordt de annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of afwijking die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.

Annuleringsverzekering afsluiten

Kies welke verzekering bij je past. Je kunt eenvoudig online je premie berekenen en direct de annuleringsverzekering afsluiten. De doorlopende annuleringsverzekering kun je alleen aanvullend afsluiten bij de doorlopende reisverzekering van Interpolis.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Je kunt je reis annuleren als er sprake is van een ziekte waardoor je op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat je arts aangeeft dat je niet op vakantie kunt.

Daarnaast is het belangrijk dat de ziekte nog niet bekend was op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.

Ben ik verzekerd als mijn vlucht vervalt door een staking?

Nee. De Interpolis Annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. De maatschappij die je vlucht uitvoert, is hiervoor verantwoordelijk. Je kunt het best contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

Mag ik bij onverwacht ontslag annuleren?

Ja, als je na een dienstbetrekking met onbepaalde tijd onvrijwillig werkloos raakt door een gehele of gedeeltelijke sluiting van het bedrijf. Het ontslag was nog niet gepland of vooraf besproken.

Ben ik verzekerd als iemand om wie ik veel geef ziek wordt of overlijdt?

Ja, dan ben je verzekerd met de doorlopende annuleringsverzekering. Je bent verzekerd als een persoon om wie je erg veel geeft, overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt. Dit gaat bijvoorbeeld om een familielid of een goede vriend.