Je kijkt al wekenlang uit naar die welverdiende vakantie. Maar dan gebeurt er iets waardoor je je reis onverwacht moet annuleren. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg. Met de annuleringsverzekering voorkom je dat je alle annuleringskosten zelf moet betalen.

bij annulering snel je geld terugverzekerd bij zwangerschap, echtscheiding en ontslag
keuze uit de doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Corona en je verzekeringen

Corona en je verzekeringen

De maatregelen rondom het coronavirus roepen allerlei vragen op. Wat wordt er bijvoorbeeld vergoed door je zorgverzekering? En hoe moet het met je geplande vakantie? We zetten de belangrijkste informatie op een rij.

Lees meer

Doorlopende annuleringsverzekering

slimme keus bij meerdere vakanties onderdeel van de doorlopende reisverzekering ook verzekerd bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare, bv. een goede vriend
Bereken je premie

Kortlopende annuleringsverzekering

speciaal voor één vakantie los af te sluiten, eventueel naast een reisverzekering
Bereken je premie

Wat is een annuleringsverzekering?

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor annuleringskosten wanneer je je vakantie onverhoopt moet annuleren of afbreken door een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld door een ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf of directe familie. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering vergelijken

Er zijn 2 soorten annuleringsverzekeringen: kortlopend en doorlopend. Kies voor de verzekering die het beste past bij jouw reisgedrag. Boek je één keer per jaar een niet al te dure reis? Dan is de kortlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger. Maak je een dure reis of ga je meerdere keren per jaar op vakantie of een weekendje weg, dan sluit een doorlopende annuleringsverzekering hier vaak beter op aan. Ook kent de doorlopende annuleringsverzekering een ruimere dekking. Zo is het annuleren door ernstige ziekte of overlijden van een dierbare, zoals een goede vriend, ook verzekerd. 

Dit is verzekerd met de annuleringsverzekering

Je krijgt een vergoeding voor onderdelen van je reis die je vooraf boekt en betaalt. Bijvoorbeeld je vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Sluit je de doorlopende annuleringsverzekering af na 14 dagen na het boeken van je reis? Dan wordt de annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of afwijking die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.

Verzekerd bij annulering, afbreken en vertraging

Met de annuleringsverzekering ben je verzekerd bij:

  • het annuleren of onverwacht afbreken van je trip door ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf of directe familie
  • annulering door zwangerschap, echtscheiding of verlies van je baan
  • vertraging van meer dan acht uur van je bus, trein of vliegtuig op de heenreis

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de voorwaarden.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Je kunt je reis annuleren als er sprake is van een ziekte waardoor je op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat je arts aangeeft dat je niet op vakantie kunt.

Daarnaast is het belangrijk dat de ziekte nog niet bekend was op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.

Ben ik verzekerd als mijn vlucht vervalt door een staking?

Nee. De Interpolis Annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. De maatschappij die je vlucht uitvoert, is hiervoor verantwoordelijk. Je kunt het best contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

Mag ik bij onverwacht ontslag annuleren?

Ja, als je na een dienstbetrekking met onbepaalde tijd onvrijwillig werkloos raakt door een gehele of gedeeltelijke sluiting van het bedrijf. Het ontslag was nog niet gepland of vooraf besproken.

Ben ik verzekerd als iemand om wie ik veel geef ziek wordt of overlijdt?

Ja, dan ben je verzekerd met de doorlopende annuleringsverzekering. Je bent verzekerd als een persoon om wie je erg veel geeft, overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt. Dit gaat bijvoorbeeld om een familielid of een goede vriend.