Het kan iedereen overkomen: de vakantie waar je al weken naar uitkijkt moet je annuleren. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor kosten voor het afbreken of annuleren van je reis. Zo boek je met een gerust hart jouw vakantie. 

Bereken je premie

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Er zit altijd tijd tussen het boeken van je vakantie en het daadwerkelijk op vakantie gaan. Soms zijn dit enkele dagen, maar bij grotere reizen zijn dit vaak enkele weken of zelfs maanden. In deze tijd kan er van alles gebeuren. Ook gebeurtenissen of omstandigheden waardoor je niet meer op vakantie kunt of je vakantie moet afbreken. Bijvoorbeeld door een: 

  • zwangerschap, echtscheiding of onverwacht ontslag
  • ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf of iemand in je directe familie

Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reiskosten vergoed. De vergoeding geldt voor kosten die je vooraf maakt, bijvoorbeeld voor je vliegticket en verblijf. 

Annuleringsverzekering afsluiten

Annuleringsverzekering afsluiten na boeken

Een annuleringsverzekering kun je het beste afsluiten voor of kort na het boeken van je vakantie. Ben je dit vergeten en sluit je de annuleringsverzekering af na het boeken van je reis? Kijk dan goed naar de voorwaarden. Deze verschillen namelijk per verzekeraar. De annuleringsverzekering van Interpolis kun je afsluiten na het boeken van je reis. Houd wel rekening met het volgende:

Bij het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering:

Zorg dat je doorlopende annuleringsverzekering in laat gaan binnen 14 dagen na het boeken van je reis. Alleen dan is annulering van deze reis verzekerd. Ben je vergeten om je annuleringsverzekering op tijd af te sluiten of te wijzigen? Neem dan voor een oplossing contact op met de Rabobank.

Bij het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering:

Sluit je de doorlopende annuleringsverzekering af na 10 dagen na boeken van je reis? Dan wordt de annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of afwijking die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering. Of als iemand in je directe familie ernstig ziek is en dit al bekend was op de ingangsdatum van deze verzekering.

Welke annuleringsverzekering afsluiten?

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je kiezen voor een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering. Boek je één keer per jaar een niet al te dure reis? Dan is de kortlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger. Boek je een dure reis of ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan sluit een doorlopende annuleringsverzekering hier vaak beter op aan.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Bereken je premie

Al een doorlopende reisverzekering? Log in en zet de dekking doorlopende annulering aan