Je vakantie eerder afbreken of onverwachts moeten annuleren wil je natuurlijk liever niet. Met een annuleringsverzekering zorg je ervoor dat je verzekerd bent voor annuleringskosten. De kortlopende annuleringsverzekering sluit je af voor één vakantie of korte trip.

Speciaal voor één vakantieEigen risico € 0Bij annulering snel je geld terug

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Bekijk het Informatiedocument op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Informatiedocument Interpolis Kortlopende Annuleringsverzekering

Zorg ervoor dat je de kortlopende annuleringsverzekering afsluit binnen 14 dagen na het boeken van je reis. Doe je dat niet? Dan wordt annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of andere omstandigheden die al bekend zijn op het moment dat je de verzekering sluit.

Ben je vergeten om je annuleringsverzekering op tijd af te sluiten? Neem dan voor een oplossing contact op met je Rabobank.

Kosten kortlopende annuleringsverzekering

De kosten van een kortlopende annuleringsverzekering bestaan uit 2 onderdelen:

  • de premie
  • de assurantiebelasting
Stel op reis met de kortlopende annuleringsverzekering

Afsluiten doe je zo

Een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten, hoe werkt dat?

Stap 1

Log in of gebruik de Rabo App en regel het in de app

Stap 2

Stel je ideale annuleringsverzekering samen en bereken je premie

Stap 3

Ontvang je verzekeringsbewijs in je Berichten

Stap 4

Je bent direct verzekerd. Geniet van je vakantie!

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Ik heb een weekendje weg in het buitenland geboekt. Kan ik hier een kortlopende annuleringsverzekering voor afsluiten?

Wil je de annuleringskosten van één geboekte vakantie opvangen dan kan deze verzekering een voordelige oplossing zijn. Ga je vaker een weekendje weg? Als je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat is de doorlopende reisverzekering van Interpolis vaak voordeliger. En sluit dan ook aanvullend de doorlopende annuleringsverzekering af. Hiermee ga je het hele jaar verzekerd op vakantie en hoef je niet steeds aan je reisverzekering te denken. Ook tijdens een weekendje weg in het buitenland en zelfs bij een spontane trip buiten Nederland zonder boeking ben je verzekerd. Ook een weekendje weg in Nederland is natuurlijk verzekerd. Dan moet je de overnachting(en) wel van tevoren hebben geboekt.

Ik ga op zakenreis. Hoe zit het met mijn reis- en annuleringsverzekering?

Met de Interpolis Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering met zakelijke dekking ben je tijdens werkbezoeken verzekerd bij problemen, zoals ziekte of een ongeval. Ga je vaker per jaar op reis, of langer dan 20 dagen, dan kan een doorlopende reisverzekering al voordeliger zijn. Is de reis eenmalig, dan kun je de kortlopende reisverzekering en ook een kortlopende annuleringsverzekering overwegen. Met de vernieuwde doorlopende reisverzekering verzeker je zakenreizen eenvoudig mee als aanvullende dekking. Had je vóór 15 december 2016 al een Interpolis Alles in één Polis®? En is deze polis vóór 4 april 2017 voor het laatst verlengd? Bel dan de Rabobank om zakenreizen mee te verzekeren. Wil je graag de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jouw zakenreis? Bel dan met de Rabobank.

Mag ik mijn reis annuleren bij een negatief reisadvies?

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je niet verzekerd voor de kosten van het annuleren van je reis bij een negatief reisadvies. Met een doorlopende annuleringsverzekering mag je je reis annuleren en krijg je de kosten als gevolg hiervan vergoed. Voorwaarde is wel dat je naar een gebied zou reizen waarvan de overheid onverwacht afraadt om erheen te gaan. Ook mag er tijdens het boeken nog geen negatief reisadvies zijn geweest. Je vindt alle gebieden met een negatief reisadvies (kleurcode rood en oranje) op www.rijksoverheid.nl.

Mijn vlucht vervalt door een staking. Ben ik verzekerd?

Nee, je bent met een annuleringsverzekering niet verzekerd voor vluchten die komen te vervallen als gevolg van een staking. De luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert, is verantwoordelijk. Je kunt het best met de luchtvaartmaatschappij contact opnemen als je vlucht als gevolg van een staking niet doorgaat.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken nu online je premie. Je kunt ook direct je kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Bereken je premie