Je moet er niet aan denken maar je bent op vakantie en je moet helaas eerder terug naar huis. Ben je hier dan voor verzekerd? Met een annuleringsverzekering wel! De kortlopende annuleringsverzekering sluit je eenmalig af voor één vakantie of een korte trip.

speciaal voor één vakantie eigen keuze in verzekerd bedrag 
ook af te sluiten via de Rabo App

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Log in en bereken premie

Wat is wel en niet verzekerd?

Je moet helaas je vakantie annuleren vanwege het overlijden van je oma. Of je krijgt een ongeluk tijdens je reis en je moet eerder naar huis. Een domper én een financiële tegenvaller natuurlijk. Niet met een kortlopende annuleringsverzekering. Want hiermee verzeker je bijvoorbeeld je vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Eigenlijk zorg je dat je een vergoeding krijgt voor onderdelen van je reis die je vooraf boekt en betaalt. En jij bepaalt hoe groot het bedrag is dat je wil verzekeren. Sluit de kortlopende annuleringsverzekering los af of in combinatie met een kortlopende of doorlopende reisverzekering. 

Goed om te weten: sluit je de kortlopende annuleringsverzekering af na 10 dagen na het boeken van de reis? Dan wordt de annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of afwijking die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.


Ben je vergeten om je annuleringsverzekering op tijd af te sluiten? Neem dan voor een oplossing contact op met je Rabobank.
Bekijk wat er verzekerd is met de kortlopende annuleringsverzekering

In het kort wat je verzekert:

het annuleren of onverwacht afbreken van je trip door ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf, medeverzekerden of directe familie*ooms, tantes, neven en nichten mee te verzekeren tegen extra premieannulering door zwangerschap, echtscheiding of verlies van je baanvertraging van meer dan acht uur van je bus, trein of vliegtuig op de heenreis

* Directe familie: echtgeno(o)t(e), (stief-, pleeg- en schoon)ouders, (stief-, pleeg- en klein)kinderen, grootouders en grootouders van de inwonende partner, broers, (schoon)zussen en zwagers.

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Kortlopende Annuleringsverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar de voorwaarden.

Bekijk wat er niet verzekerd is met de kortlopende annuleringsverzekering

Soms heb je wel schade, maar ben je niet verzekerd. Het is fijn als je dat vooraf weet. Je bent niet verzekerd bij:

opzettelijk of door grove schuld veroorzaakte schadeschade door overmatig gebruik van alcohol of verdovende middelen

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Kortlopende Annuleringsverzekering? Wijzigen in: Ga voor een compleet overzicht naar de voorwaarden.

Lees hier de voorwaarden en de kosten

Goed voorbereid op reis. Lees de voorwaarden zodat je precies weet wat je verzekert.

De premie van de kortlopende annuleringsverzekering is 5,3% van je totale reissom inclusief 21% assurantiebelasting (wettelijk bepaald) en de vergoeding voor de service van de Rabobank.* De poliskosten (eenmalig bij het afsluiten van deze verzekering) zijn € 3,60.

* Hulp en persoonlijk advies nodig? Hiervoor kun je op verschillende manieren bij ons terecht: online, telefonisch en aan de balie.

Voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering (PDF)

Stel op reis met de kortlopende annuleringsverzekering

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Ik heb een weekendje weg in het buitenland geboekt. Kan ik hier een kortlopende annuleringsverzekering voor afsluiten?

Wil je de annuleringskosten van één geboekte vakantie opvangen dan kan deze verzekering een voordelige oplossing zijn. Ga je vaker een weekendje weg? Als je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat is de doorlopende reisverzekering van Interpolis vaak voordeliger. En sluit dan ook aanvullend de doorlopende annuleringsverzekering af. Hiermee ga je het hele jaar verzekerd op vakantie en hoef je niet steeds aan je reisverzekering te denken. Ook tijdens een weekendje weg in het buitenland en zelfs bij een spontane trip buiten Nederland zonder boeking ben je verzekerd. Ook een weekendje weg in Nederland is natuurlijk verzekerd. Dan moet je de overnachting(en) wel van tevoren hebben geboekt.

Ik ga op zakenreis. Hoe zit het met mijn reis- en annuleringsverzekering?

Met de Interpolis Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering met zakelijke dekking ben je tijdens werkbezoeken verzekerd bij problemen, zoals ziekte of een ongeval. Ga je vaker per jaar op reis, of langer dan 20 dagen, dan kan een doorlopende reisverzekering al voordeliger zijn. Is de reis eenmalig, dan kun je de kortlopende reisverzekering en ook een kortlopende annuleringsverzekering overwegen. Met de vernieuwde doorlopende reisverzekering verzeker je zakenreizen eenvoudig mee als aanvullende dekking. Had je vóór 15 december 2016 al een Interpolis Alles in één Polis®? En is deze polis vóór 4 april 2017 voor het laatst verlengd? Bel dan de Rabobank om zakenreizen mee te verzekeren. Wil je graag de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jouw zakenreis? Bel dan met de Rabobank.

Mag ik mijn reis annuleren bij een negatief reisadvies?

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je niet verzekerd voor de kosten van het annuleren van je reis bij een negatief reisadvies. Met een doorlopende annuleringsverzekering mag je je reis annuleren en krijg je de kosten als gevolg hiervan vergoed. Voorwaarde is wel dat je naar een gebied zou reizen waarvan de overheid onverwacht afraadt om erheen te gaan. Ook mag er tijdens het boeken nog geen negatief reisadvies zijn geweest. Je vindt alle gebieden met een negatief reisadvies (kleurcode rood en oranje) op www.rijksoverheid.nl.

Mijn vlucht vervalt door een staking. Ben ik verzekerd?

Nee, je bent met een annuleringsverzekering niet verzekerd voor vluchten die komen te vervallen als gevolg van een staking. De luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert, is verantwoordelijk. Je kunt het best met de luchtvaartmaatschappij contact opnemen als je vlucht als gevolg van een staking niet doorgaat.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken nu online je premie. Je kunt ook direct je kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Log in en bereken premie