Doorlopende reisverzekering

Van Highlands tot Lowlands en van scheve toren tot Scheveningen: je gaat vaker op reis dan je denkt. Kies daarom voor het gemak van de doorlopende reisverzekering. Heb je een Rabo Totaal of Riant Pakket? Dan krijg je 25% premiekorting. Sluit je doorlopende reisverzekering van Interpolis af via de Rabobank.

 • 10% korting in het 1e jaar
 • tot 5 minuten voor vertrek af te sluiten, direct verzekerd
 • profiteer van pakketkorting met de Alles in één Polis van Interpolis
Bereken je premie
Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Van scheve toren tot Scheveningen met je doorlopende reisverzekering

Korting op de premie van de doorlopende reisverzekering

Nu: het eerste jaar 10% korting op je premie
Je gaat vaker op reis dan je denkt. Je kunt dat nu met extra voordeel doen. Sluit je een nieuwe doorlopende reisverzekering af? Dan krijg je het eerste jaar 10% korting op je premie. Deze premie wordt in mindering gebracht op je premie nádat je eventuele korting van je betaalpakket in mindering is gebracht. Heb je meerdere rubrieken? Dan kun je daarna ook nog maximaal 12% pakketkorting krijgen. De actie loopt van 5 juni 2019 tot 1 september 2019. Bekijk voor meer informatie de actievoorwaarden.

25% korting met je betaalpakket
Heb je een Rabo TotaalPakket of een Rabo RiantPakket? Dan krijg je 25% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering. We brengen deze korting in mindering op de premie van je doorlopende reisverzekering vóórdat jouw eventuele pakketkorting of jaarbetalingskorting in mindering wordt gebracht. De korting geldt niet voor de premie van de doorlopende annuleringsverzekering. Studenten tot 25 jaar krijgen 25% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Premie berekenen voor studenten

Dekking doorlopende reisverzekering

Je gaat vaker op reis dan je denkt. Daarom kun je met onze doorlopende reisverzekering al je vakanties, weekendjes weg en dagjes weg in het buitenland verzekeren. Ook je overnachtingen in Nederland en studiereizen en vrijwilligerswerk in het buitenland zijn standaard verzekerd. Ook kun je lange reizen met een duur van maximaal 180 of 365 dagen verzekeren: handig voor backpackavonturen, studies en stages.

Met de basisdekking van de doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je reis. Zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Ook kun je 24/7 rekenen op hulpverlening door de Interpolis Alarmcentrale. Je kunt de basisdekking zelf uitbreiden met de aanvullende verzekeringen die jij nodig hebt.

Als je een doorlopende reisverzekering afsluit, kun je kiezen voor bagagedekking. Vrijwel al onze klanten kiezen een voor een reisverzekering mét bagagedekking. Daarom is deze aanvullende dekking standaard geselecteerd.

Bekijk wat wel en niet verzekerd is

Wel verzekerd

 • dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland
 • trips in Nederland met een geboekte overnachting
 • hulpverlening bij schade of een ongeval
 • noodzakelijke telefoonkosten bij schade
 • calamiteiten door een natuurramp
 • de terugreis als een dierbare, je zaakwaarnemer of je oppas ernstig ziek wordt of overlijdt
 • kosten van vervoer na een ongeval of overlijden

Niet verzekerd

 • schade door overmatig gebruik van drugs of alcohol
 • deuken, krassen en vlekken aan je koffer
 • medische kosten die onder het eigen risico vallen
 • reizen met een medisch doel

Afsluiten doe je zo

Een doorlopende reisverzekering afsluiten, hoe werkt dat?

Stap 1

Log direct in om je persoonlijke kortingen te berekenen of log later in als je dat gemakkelijker vindt

Stap 2

Stel je eigen reisverzekering samen: duur van je reis, Wereld of alleen Europa, wel of geen winter-, onderwatersport en zakenreizen

Stap 3

Bepaal welke dekkingen je wilt meeverzekeren: bagage, geneeskundige kosten, voertuighulp op reis en doorlopende annulering.

Stap 4

Bereken je premie

Stap 5

Sluit direct af. Je ontvangt het verzekeringsbewijs in je Berichten

Je bent direct verzekerd

Geniet van je vakantie!

Wil je precies weten wat je verzekert met de doorlopende reisverzekering? Je vindt een compleet overzicht in de voorwaarden.

Bereken je premie

Aanvullende dekkingen

Je gaat vaker op reis dan je denkt, dus kunnen we ons voorstellen dat je de basisdekking van de doorlopende reisverzekering wilt uitbreiden. Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen: werelddekking, winter- en onderwatersport, zakenreizen, bagage, geneeskundige kosten, voertuighulp op reis en doorlopende annulering. Vrijwel al onze klanten kiezen een voor een reisverzekering mét bagagedekking. Daarom is deze aanvullende dekking standaard geselecteerd.

Europa- of werelddekking

Met deze aanvullende dekking ben je wereldwijd verzekerd. Voor de Nederlandse provincies Bonaire, Sint-Eustatius en Saba heb je ‘Werelddekking’ ook nodig.

Lees meer over werelddekking

Winter- en onderwatersport Zakenreizen

Verzekerd als je reist voor je werk, bijvoorbeeld naar een beurs of congres. Woon-werkverkeer is niet verzekerd met deze aanvullende dekking. Een studie, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland is standaard verzekerd met de basisdekking.

Bagage

Voor beschadiging, verlies en diefstal van je spullen tijdens je reis; denk aan koffers, telefoon, camera, zonnebril, paspoort en (elektrische) fiets. Diefstal van geld uit een motorrijtuig is niet meeverzekerd. Voor schade aan of diefstal van je mobiele telefoon, laptop en tablet geldt een eigen risico van € 50.

Wat als mijn bagage wordt gestolen op reis?

Geneeskundige kosten Voertuighulp op reis

Hulp en vervangend vervoer bij autopech en –ongevallen tijdens reizen in alle landen die op je groene kaart staan. Of in Nederland, als je op weg bent naar je vakantiebestemming in binnen- of buitenland.

Lees meer over voertuighulp op reis

Doorlopende annuleringsverzekering

Bekijk de voorwaarden Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over het afsluiten, wijzigen of opzeggen van je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering wijzigen of inzien. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis. Je leest meer hierover in onderstaand document.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Ik ga duiken. Ben ik verzekerd?

Voor duiken ben je niet automatisch verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Je kunt dit verzekeren met de aanvullende dekking ‘Wintersport en Onderwatersport’. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor ‘Personenhulp’ bij een ongeval tijdens het duiken. Wil je ook dekking voor medische kosten door een ongeval tijdens het duiken? Kies dan voor de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’ op de doorlopende reisverzekering. Voor het verzekeren van je duikuitrusting heb je de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Ben ik verzekerd tijdens mijn stage in het buitenland?

Ja, als je student bent en stage in het buitenland loopt voor je studie, ben je met een doorlopende reisverzekering verzekerd. Je hebt dan geen aanvullende dekking ‘Zakelijk’ nodig.

Zijn extreme sporten verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

Medische kosten als gevolg van extreme sporten zijn standaard meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering. Onder extreme sporten verstaan we onder andere off-piste skiën (onder begeleiding), parachutespringen, bergsport, canyoning en kitesurfen. Alleen als je meedoet aan een snelheidswedstrijd, ben je niet verzekerd. Winter- en onderwatersporten zijn niet automatisch meeverzekerd. Daarvoor kun je de module ‘Winter- en Onderwatersport’ op je Doorlopende Reisverzekering kiezen.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online of via de app regelen. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Meer veelgestelde vragen

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bereken je premie