Vakantieplannen? Zo ga je goed voorbereid op pad

Ben je toe aan een nachtje weg, al bezig met je zomervakantie of staan je ski’s of board al in de wax? Veel mensen gaan in 2023 graag weer op vakantie. Een ontspannen vakantie begint bij een goede voorbereiding. Het is belangrijk dat jij financieel gezond kunt genieten van je vakantie. Waar moet je op letten? Bekijk onze 5 tips.

Wereldbol

Tip 1: is je reisverzekering up-to-date?

De kans is groot dat je de laatste tijd minder (ver) op vakantie bent geweest. Vergeet daarom niet om je reisverzekering te controleren voor vertrek. Misschien heb je bepaalde dekkingen tijdelijk uitgezet en heb je deze nu weer nodig. Of juist andersom.

Heb je je doorlopende reisverzekering volledig stopgezet omdat je een tijd niet op vakantie bent geweest? Sluit op tijd een reisverzekering af, zodat je niet onverzekerd op reis gaat.

Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering, waarmee je het hele jaar door verzekerd bent voor vakanties en weekendjes weg. Ook in Nederland. Ga je maar een paar dagen van huis en heb je voor de rest van het jaar geen plannen? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien voordeliger.

Tip 2: voorbereid op wintersport

Ga je binnenkort op wintersportvakantie met de auto? Zorg dan voor een goede uitrusting en check je verzekeringen.

Winterbanden

Deze zijn verplicht in onder andere Duitsland en Oostenrijk. Dit is belangrijk voor je eigen veiligheid en om hoge boetes of eventuele problemen met je autoverzekering te voorkomen.

Verzekering

Check altijd of je wintersportdekking op je reisverzekering aanstaat. Hiermee ben je verzekerd voor extra kosten. Als je bijvoorbeeld door een ongeluk met de helikopter van de piste gehaald moet worden. Dan wil je wel dat deze kosten verzekerd zijn. Naast de wintersportdekking kunnen ook de dekkingen bagage en geneeskundige kosten goed van pas komen. Maak je gebruik van een dakkoffer? De inhoud van je dakkoffer valt onder de bagagedekking van je reisverzekering. Check de hoogte van je bagagedekking daarom goed. Heb je pechhulp buitenland meeverzekerd? Je wilt natuurlijk niet stil komen te staan. Pechhulp buitenland kun je verzekeren via de Interpolis Autoverzekering of Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Tip 3: kies voor goede annuleringsvoorwaarden

Financieel gezond op vakantie gaan, begint bij het boeken. Kijk goed naar de (annulerings)voorwaarden van je accommodatie en eventuele vliegtickets of huurauto. Dit kan je een hoop geld én gedoe schelen als je je vakantie onverwacht moet annuleren of afbreken.

Goed om te weten: boek je een pakketreis, dan heb je vaak meer bescherming als de reisaanbieder failliet gaat of je vakantie moet worden geannuleerd. Kijk nog wel altijd goed naar de voorwaarden van de reisaanbieder.

Tip 4: houd grip op je uitgaven

Schrik jij wel eens als je na een vakantie in je Rabo App kijkt? Oeps, toch meer geld uitgegeven dan gedacht. Het maken van een vakantiebegroting kan dit wellicht in de toekomst voorkomen. In de Rabo App kun je ook een budget aanmaken als je alle uitgaven onder de categorie vakantie zet. Dan kun je elk moment zien hoeveel je nog van je budget uit kunt geven. En of je vanavond in dat leuke restaurantje gaat eten of toch beter zelf kunt gaan koken.

Tip 5: check voor vertrek je inboedelverzekering

Ook bij inbrekers is de vakantieperiode erg populair. Je kunt inbraak proberen te voorkomen door bijvoorbeeld een lamp (met tijdschakelaar) aan te laten staan als je op vakantie bent. Maar een inboedelverzekering is ook aan te raden. Deze verzekering dekt niet alleen schade voor de financiële gevolgen van inbraak maar ook brand of wateroverlast.

Koffer

Nu een jaar lang 15% korting op de doorlopende reisverzekering

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Sluit je nu een doorlopende reisverzekering af, dan ontvang je een jaar lang 15% korting op je premie. Deze actie loopt tot en met 30 september 2023. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer