M00220796-Rabobank

6 tips voor je Interpolis Woonhuisverzekering

Heb je een Interpolis Woonhuisverzekering? Mogelijk verandert er iets in je situatie. Denk aan het aankopen van een nieuwe woning, een verbouwing of een nieuwe gezinssituatie. Of wil je een schade melden? We hebben enkele tips op een rij gezet zodat je precies weet wat je kunt doen. Zo haal je alles uit je woonhuisverzekering.

1. Schade melden: online of via de telefoon

Schade aan je huis? Laat het zo snel mogelijk weten aan Interpolis. Je meldt de schade online. Zo kun je ook foto’s van de schade toevoegen. En je schade is direct bij Interpolis bekend. Dat is lekker snel geregeld.

Meld je schade online

2. Huis gekocht

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Voor een nieuwe woning sluit je een nieuwe woonhuisverzekering (opstalverzekering). Behalve bij appartementen waar de opstalverzekering vaak geregeld is via de Vereniging van Eigenaren. Bij een hypotheek is een woonhuisverzekering verplicht vanaf de dag van de sleuteloverdracht bij de notaris. Op het moment dat je de sleutels van jouw oude huis hebt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, kun je de woonhuisverzekering van dat huis makkelijk online stopzetten. Kortom: je kunt tijdelijk 2 woonhuisverzekeringen hebben. Verhuis je naar een huurwoning? Dan heb je geen woonhuisverzekering nodig.

Regel de Interpolis Woonhuisverzekering

3. Samenwonen, kind gekregen of kind het huis uit?

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Daarbij is het wel noodzakelijk dat het aantal verzekerde personen aansluit bij jouw gezinssamenstelling in je polis. Is dat 1 persoon, of 2, of meer? Dit is dus een goed moment om te checken of je het moet aanpassen. Dit doe je makkelijk zelf in Rabo Online Bankieren of de Rabo App.

Check of wijzig je woonhuisverzekering

4. Verbouwen en verduurzamen: automatisch voor de juiste waarde verzekerd

Een uitbouw, nieuwe dakkapel, kunststof kozijnen, vloerisolatie, zonnepanelen en zelfs de laadpaal voor je elektrische auto: alles wat je verbouwt of verduurzaamt aan je huis, is automatisch voor de juiste waarde verzekerd met de Interpolis Woonhuisverzekering. Handig! Ga je (deels) een rieten dak aanleggen of verwijderen? Dat moet je wel aanpassen in je woonhuisverzekering.

5. Huren of kopen: deze verzekeringen heb je nodig

Bij schade, overlijden of als je minder inkomen krijgt: het is slim om bepaalde verzekeringen af te sluiten voor bij je woning. Welke verzekeringen bij jou passen, ligt aan of je een koop- of huurhuis hebt. Ben je benieuwd welke verzekeringen passen bij jouw woonsituatie of welke je nog mist? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Bekijk de verzekeringen voor je huurwoning

Bekijk de verzekeringen voor je koopwoning

6. Geen chaos, veel gemak: breng je verzekeringen onder één dak

Al je verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar is niet alleen makkelijk, maar het levert vaak ook kortingen op voor je totale maandpremie. Bij Rabobank kun je de verzekeringen van Interpolis afsluiten, wijzigen en inzien. Dit doe je makkelijk zelf in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Zo regel je in een paar klikken je bank- en je verzekeringszaken en heb je alles in één fijn overzicht. Dat ruimt lekker op!

Ontdek de Interpolis Alles in één Polis®